Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Diósgyőr hiába vezetett, a végén örült a döntetlennek

A két éllovas csapott össze a második fordulóban. A címvédő azzal a Diósgyőrrel találkozott, amely a tavalyi szezonban a bennmaradásért harcolt. Gyors mérkőzésre és rengeteg letámadásra lehetett számítani. A Honvéd 12 meccs óta nem kapott ki otthon, úgyhogy ez nem kis nyomást jelenthetett a Diósgyőr számára. A hazaiak a Haladást verték otthon, míg a vendégek a Vasast idegenben.

dvtk.oRangadó a második fordulóban (Fotó: honvedfc.hu)

1. félidő: A mérkőzést a Honvéd kezdte. Öt védővel állt fel a Kispest, hasonlóan a Hapoel Be’er Sheva elleni Bajnokok Ligája selejtezőkön. A meccs elején rengeteget próbálkoztak a hazaiak, ám Ivan Rados eszén ekkor nem tudtak túljárni. A 10. perc végén Nono lövése jelentett veszélyt, de centikkel elkerülte a labda a kaput. Nem sok minden történt az első játékrészben, leginkább a DVTK támadott, de komoly lehetőség egyszer sem adódott. A hazaik akkor tudtak kialakítani helyzeteket, mikor a piros-fehérek kinyíltak egy-egy hatástalan letámadás után. A 40. percben Nagy Gergő szabálytalankodott Velával szemben a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Diósgyőr. Mivel Nagynak volt már egy sárgája, Solymosi sötétebb színű lapot mutatott fel neki. Vela ha már kiharcolta, be is rúgta a büntetőt (0-1). A kiállításra és a gólra azonnal reagált Erik Van der Meer, és behozta Villám Balázst még a szünet előtt.

2. félidő:  A második félidő eleje leginkább rohanással telt mindkét oldalon. Lanzafame szépen ment el a szélen az 52. percben, de végül nem alakult ki helyzet. Tizenegyes gyanús helyzetek mindkét oldalon kialakultak, de a játékvezető számára egyik sem ért büntetőt. Ugrai Roland az 58. percben lépett pályára, és ahogyan beállt, szinte azonnal kísérletezett a volt ferencvárosi. Kabangu még jobban szállt be a mérkőzésbe, a bepasszolt labdáját Eppel Márton értékesítette a 62. percben (1-1). A gól jótékony hatására a Honvéd játékosai megtáltosodtak és sorra alakítottak ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A 73. percben remek helyről szabadrúgáshoz jutott a Honvéd, Lipták szabálytalanságát követően. Lanzafame ezeket a lehetőségeket nem szokta elhibázni. Ez most sem történt másképp, az olasz csatár a hosszú felsőbe lőtte a labdát (2-1). A 84. percben nagyon örültek a Diósgyőriek, mivel a bőrt az ellenfél kapujába juttatták. Boldogságuk azonban nem tartott sokáig, ugyanis a partjelző felemelte zászlaját. Az öt perces hosszabbításban óriási lehetősége akadt Makrainak, de a fejesét Gróf bravúrral hárította. A 96. percben Diego Vela pontot mentett a Diósgyőrnek, hiszen hatalmas gólt lőtt (2-2). Solymosi ezzel véget is vetett a mérkőzésnek, és a hatalmas izgalmaknak.

Budapest Honvéd FC – Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)
Helyszín: Bozsik József Stadion  Vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Eppel (72.), Lanzafame (74.) – ill. – Vela (Bü. 41., 90+5.)
Sárga: Nagy Gergő (17.) – ill. – Eperjesi (71.), Lipták (73.)
Kiállítás: Nagy Gergő (40.)- ill. –

Budapest Honvéd FC : Gróf – Baráth, Lovric, Bobál, Laczkó (Villám 44.) – Tömösvári (Herjeczki 65.), Kamber, Nagy – Gazda(Kabangu 61.), Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik Van der Meer

Diósgyőri VTK : Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Makrai 66.), Nono, Óvári – Szarka, Joannidisz (Ugrai 58.). Vezetőedző: Bódog Tamás

Mihók Richárd