Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pjaca bizonyult a Schalke nyerőemberének! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombati játéknapján a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a Domenico Tedesco vezette Schalke otthonába látogatott… 

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 03. 172642

1. félidő: A találkozó első próbálkozásáig nem telt el túlságosan sok idő, amit a Schalke részéről láthattunk. A 6. percben Pjaca eresztett meg egy lövést, a horvát támadó kísérletéből végül nem született gól, mivel Jarstein hárítani tudta a löketét. A 12. minutumban a Hertha oldaláról Selke tett kísérletet a gólszerzésre, balszerencséjére lövését Fahrmann bravúrral szögletre tudta paskolni. A sarokrúgást Lazaro végezte el, melyet követően Matthew Leckie bólintott kapura, fejesét azonban hárította a Schalke portása. A 37. percben megtört a gólcsend, Caligiuri passzába Di Santo ért bele, s így lett igazán jó Marko Pjaca számára, aki könnyedén vette be Jarstein kapuját, s szerezte meg ezzel a vezetést csapatának. 

2. félidő: A fordulást követően a Hertha veszélyeztetett először, az 59. minutumban Plattenhardt remekül beívelt szabadrúgása után Kamil Rekik bólintott nem sokkal a kapu fölé. A második félidőben a veszélyesnek mondható Rekik fejesen kívül nem is igazán dolgoztak ki a csapatok komolyabb helyzetet/helyzeteket. A Schalke tehát otthon tartotta a három pontot, de Dárdai Pál csapata ma sem vallott kudarcot, maximálisan méltó ellenfele volt a Hertha a gelsenkircheni alakulatnak. 

Schalke 04 – Hertha BSC 1-0 (1-0)
Helyszín:
Veltins Aréna, Gelsenkirchen; Vezette: Sascha Stegemann.
Gólszerzők:
Pjaca(37.) ill. –
Sárga lapok: – ill.
Duda(90+2.) 
Kiállítás: – ill. –

Schalke 04: Fahrmann – Stambouli, Naldo, Nastasic – Caligiuri, Bentaleb, Meyer(Konoplyanka 89.), Oczipka – Di Santo – Embolo(McKennie 80.), Pjaca(Schöpf 66.). Vezetőedző: Domenico Tedesco. 

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik(Mittelstadt 79.), Stark, Rekik, Plattenhardt – Maier(Duda 64.), Lustenberger, Lazaro – Leckie, Selke(Ibisevic 73.), Kalou. Vezetőedző: Dárdai Pál. 

További mérkőzés: 

A három pont megszerzése mindkét csapat számára létfontosságú lett volna, hiszen enyhén fogalmazva a Mainz illetve a Hamburg sem áll valami fényesen a bajnokság eddigi részében. A 62. percben erre óriási esélye volt a hazaiaknak, hiszen Kostic tizenegyest végezhetett el, amit a szerb labdarúgó végül nem tudott érvényesíteni. A találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. 

Hamburg – FSV Mainz 0-0
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: – ill.
Balogun(61.)