Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a 28. forduló számokban

Sorozatunkban bemutatjuk a spanyol bajnokság, azaz a La Liga adott fordulójának legérdekesebb adatait, történéseit, szerepléseit kifejezetten a számokra kihegyezve. Lássuk, mit hozott nekünk a 28. forduló!

w_900x700_12124657md28-numbers-grid

Forrás: laliga.es

Rodrigo két gólt, Kondogbia két gólpasszt jegyzett a hétvégén a Sevilla elleni 2-0-ás győzelmük alkalmával, ezzel pedig szinte biztosan megszerezték az automatikus BL-indulást a következő szezonban.

A Girona péntek este legyőzte a Deport, ami azt jelenti, hogy a katalán csapat zsinórban már három mérkőzést nyert meg, ráadásul anélkül, hogy egyetlen gólt is kaptak volna. Ilyen még nem fordult elő a klub történetében.

Az Athletic Bilbao támadójának, Raul Garciának mindössze hét percre volt szüksége ahhoz, hogy duplázzon vasárnap este a Leganes ellen a San Memesben.

10 Antoine Griezmann az Aletico Madrid legutóbbi tizenegy góljában tíz alkalommal vette ki a részét (nyolc gól, két assziszt). A hétvégén betalált a Celta Vigo ellen, sőt egy gólpasszt is kiosztott.

14 Cristiano Ronaldo a legutóbbi nyolc La Liga meccsén tizennégy gólt szerzett, miután duplájával nyertek az Eibar ellen.

25 Luis Suarez  nyitógólja a Malaga ellen azt jelentette, hogy az uruguayi támadó már mind a 25 ellenfelének rúgott gólt, akikkel szembekerült a bajnokságban.

148 A Levante az első csapat, aki 148 nap után nyerni tudott a Getafe otthonában.