Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megállíthatatlan a PSG! Zsinórban ötödször is megnyerték a Ligakupát! – videóval

Március havának utolsó szombatján sem maradt csúcsfoci nélkül, a nap legjobban várt rangadója a PSG és AS Monaco Ligakupa döntője volt. A találkozó a tavalyi finálé visszavágójának is tekinthető volt ugyanis tavaly is ez a két együttes játszotta a finálét.

DZo8lvMWsAARdSM

A finálét a párizsi együttes kezdte jobban és a találkozó elejétől kezdve nyomás alá helyezték a Monaco kapuját. A mérkőzés ötödik percében máris videóbírózásra került sor, miután a tizenhatoson belül Kamil Glik felvágta Mbappét amiért Turpin bünetőt ítélt azonban Cavani lesen tartózkodott az esetet követően ezért a videóbíró segítségét kérte a játékvezető. Végül hosszas tanácskozás után a játékvezető megadta a büntetőt, amit Cavani értékesített Subasic hiába ért bele nem tudta hárítani az urugayi büntetőjét. A hercegségbeli együttes a 12. percben veszélyeztett először Tielemans révén, lövése azonban a kapu fölé szállt. A mérkőzés egyik legnagyobb kérdése Raggi és Mbappé párharca volt a pálya jobb oldalán. A 21. percben ismét hercegségbeliek volt játékos Kylian Mbappé volt a főszereplő miután remekül ment el a jobb oldalon majd zseniális meglátásának köszönhetően remekül szolgálta ki csapattársát Angel Di Mariát aki védhetetlenül helyezett a bal alsóba Subasic mellett. A találkozó 25. percében Lemar szépíthetett volna, lövése azonban elkerülte a kaput. A 34. percben elképesztő ziccert puskázott el a hercegségbeli együttes miután Moutinho zseniális passza után Rony Lopes elképesztően nagy lehetőséget hagyott ki. Egy perccel később pedig a másik oldalon Cavani szerezhetett volna újabb párizsi találatát, de az urugayi lövése nem találta el Subasic kapuját. Öt perccel a vége előtt felpörögtek az események, előbb Falcao gólját ismét a videóbíró segítségével érvénytelenítette Turpin játékvezető majd óriási tűzijáték következett a PSG kapuja előtt Trapp védésekkel fűszerezve, miután Lemar lövését hárította bravúrral a párizsi portás. A félidő legvégén Draxler végleg megpecsételhette volna a kupa sorsát, Subasic egy nagyszerű védéssel életben tartotta csapata esélyeit a második félidőre.

Fordulást követően is folytatódott a rendkívül lendületes támadófoci sok gólszerzési lehetőséggel. A Monaco menedzsere rögtön egy cserével próbálta felpörgetni csapata támadójátékát, amire Emery is egy cserével reagált. A csereként beálló Pastore rögtön egy góllal jelentkezhetett volna be, de az argentin középpályás nem élt a lehetőségével. A mérkőzés 57. minutumában Rony Lopes újabb nagy lehetőséget puskázott el, miután lövése a felső lécen csattant. Négy perccel később Mbappé egy remek támadást követően centikkel lőtt a kapu bal oldala mellé. A hajrában Joao Moutinho komolynak tűnő sérülése borzolta a kedélyeket, a portugált hordágyon kellett levinni a pályáról. A végeredményt a mérkőzés 85. percében Edison Cavani állított be, amivel zsinróban ötödik alkalommal hódította el a Francia Ligakupát a PSG együttese.

PSG – AS Monaco 3-0 (2-0)
Helyszín:  Matmut Atlantique, Bordeaux, Vezette: Turpin
Gólszerzők: Cavani (7., büntetőből), Di Maria (21.)
Sárga lapok: Glik (31.)
Kiállítás:

PSG: Trapp– Dani Alves, T.Silva, Kimpembe, Berchiche – Verratti (Lo Celso 70.), Rabiot, Draxler (Diarra 81.)  – Mbappe, Cavani, Di Maria (Pastore 52.). Vezetőedző: Emery

Monaco: Subasic – Raggi, Jemerson, Glik, Sidibe – Moutinho (Ghezzal 80.), Fabinho, Rony Lopes (Diakhaby 73.), Lemar  – Falcao, Tielemans (Jovetic 46.). Vezetőedző: Jardim

https://www.youtube.com/watch?v=kObxtmfKZWE

Képek: ligue.fr

O.G.