Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a Liverpool – videóval

A Manchester Citynek szörnyű hete volt. Simán kikaptak a Bl-ben a Liverpooltól, és a bajnokságban kétgólos előnyből buktak a Manchester United ellen. A Liverpool szintén a városi riválisával nézett farkasszemet, ám győzniük nem sikerült. Legutóbb 5-0-ra nyert hazai pályán a City a Pool ellen. Most kevesebb gól is elég.

TELEMMGLPICT000160030577_trans_NvBQzQNjv4Bqulmngyk1nEPNRM5Qu5tZflmMjgcHY9JCZjNakWUpMcc
Gabriel Jesus találatánál minden hazai szurkoló bizakodó volt (Fotó: mirror.co.uk)

1. félidő: Rettenetesen támadó felállással lépett pályára a Manchester City, hiszen csupán három védővel álltak fel. Kettő perc elteltével már vezetéshez is jutottak a kékek egy óriási van Dijk hiba után. A holland hátvédtől egyszerűen elvette a labdát Sterling, majd a középre passzolt labdáját Gabriel Jesus gurította a hálóba (1-0). A gól után kicsit megnyugodtak a hazaiak, míg a Liverpool próbált letámadásokkal zavart kelteni. Ahogyan az várható volt hatalmas iramot diktált mindkét együttes. A City leginkább a szélső játékát erőltette, és veszélyes beadásokkal hozták rá a frászt a vendégek védőire. A vörösök sokáig még a saját térfelükről sem tudtak kiszabadulni, annyira offenzív játékot folytatott ellenfelük. Az első liverpooli kapura lövésre negyven percet kellett várni. Erre azonnal jött is a válasz, Bernardo Silva bődületes kapufája után egy lesgólt is szereztek a hazaiak Sane révén. Az első játékrész utolsó percében Oxlade-Chamberlain akár ki is egyenlíthetett volna, ám hiába vitte el a kapus mellett a lasztit, kiszorított helyzetbe került.

2. félidő: A második félidőre már Pep Guardiola nélkül jöttek ki a kék mezesek, mivel a félidőben a bíró kiállította a katalán menedzsert reklamálásért. Nem is kezdett akkora intenzitással a City, mint az első játékrészben. Ezt biztosan meg is bánták, mivel az 56. percben egyenlíteni tudott a Liverpool. A gólszerző természetesen nem más, mint Mohamed Salah, aki hihetetlen higgadtsággal pöccintette el a labdát a kapus fölött (1-1). Agüero beállásával próbált új színt belevinni a játékba a Manchester, de négyszer betalálni huszonöt perc alatt nem egyszerű. Ráadásul a bekapott gól után teljesen hitehagyottá vált az argentin támadó csapat. Ezt hűen tükrözte Otamendi bődületes hibája is, amit Firmino váltott gólra a 77. minutumban. Ezzel el is döntötte a továbbjutást a Liverpool (1-2). Az utolsó tíz percben helyzetbe sem tudott kerülni a Manchester City, így magabiztos, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a Liverpool.

Manchester City – Liverpool 1-2 (1-0)
Helyszín: Etihad Stadium – 55 000 néző; Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Gabriel Jesus (2.) – ill. – Salah (56.), Firmino (77.)
Sárga: Ederson (6.), Bernardo Silva (30.) – ill. – Mané (15.), Alexander-Arnold (29.), Firmino (35.), van Dijk (66.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson  Walker, Otamendi, Laporte Fernandinho, De Bruyne, David Silva (Agüero 66.), Sane, Sterling, Bernardo Silva (Gündoğan 74.) – Jesus. Vezetőedző: Pep Guardiola

Liverpool: Karius – Robertson, van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold – Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain – Mané, Firmino (Klavan 81.), Salah (Ings 89.). Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/wmJaEL_OgC8

Mihók Richárd