Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német bajnok lett Dárdai Pál fia, aki kopogtat a profik ajtaján

Vasárnap rendezték az a Junioren Bundesliga (U19-es bajnokság) döntőjét, melyben az elődöntőben a Hoffenheim ellen diadalmaskodó Schalke 04, valamint a Borussia Dortmundot búcsúztató Hertha BSC volt érdekelt. A berlini klub története első U19-es bajnoki címét szerezte meg a gelsenkircheni kékek ellen. Ahogyan az elődöntős párharc során, úgy a döntőben is főszerepet játszott Dárdai Pál fia Dárdai Palko, aki csapata húzóembere volt, büntetőt harcolt ki, melyet végül kihagyott. 

16674864_1014398_e101888910bc9cade481ef389f8460f8_wm

A berliniek erősen kezdtek és hamar vezetést szereztek Ernesto fejesével, melyre egy léc alá vágott szabadrúgással Krebs kontrázott rá. A Hertha mezőnyfölénye gólokban nyilvánult meg, de Kutucu szépítő találata révén a találkozó a hajrára is nyitott maradt. Végül a 83. percben Maier állította be a végeredményt, Dárdai Palkó pedig büntetőt harcolt ki a 88. minutumban, melyet maga végzett el és hagyott ki.

U19-es Bundesliga – Döntő
Schalke 04 – Herha BSC 1:3 (0:2)

G: Kutucu (62.), ill. Ernesto (9.), Krebs (26.), Maier (83.).

hertha_960px

A 19 esztendős Dárdai Palkó idén a Hertha BSC felnőtt csapatában is bemutatkozhatott, édesapja két Európa-Liga mérkőzésen és két bajnokin szavazott neki pár perc bizalmat ízelítő gyanánt. A bajnokságban az Augsburg és a Hannover ellen kapott összesen 25 percet, míg az El-ben a Zorya és az Östersund ellen bizonyíthatott, utóbbi ellen kezdőként kapott 77 játékpercet. A német állampolgársággal rendelkező tehetséges szélső korábban elfogadta az U17-es, majd később az U19-es válogatott meghívóját is, így egyelőre a németek mellett tette le a voksát. Szerződése nyáron lejár a Hertha BSC-nél, jövője egyelőre kérdéses, de tény, ott kopogtat a profi futball, a Bundesliga ajtaján.

dardaip

A mérkőzést a helyszínen nézte meg a Hertha BSC vezetőedzője, Palkó édesapja Dárdai Pál és felesége