Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: ők lehetnek a torna nagy felfedezettjei! – 2. rész

Hamarosan elrajtol a 2018-as FIFA-világbajnokság, melynek ugyebár ezúttal Oroszország ad otthont. Ez a torna rendkívül sok olyan fiatal vagy éppen már tapasztaltabb játékosnak jelenthet rendkívül komoly ugródeszkát, akik nem annyira ismertek, adott csapatukban nem számítanak stabil alapembereknek, netán mégis azok, de nem tudták eddig felhívni magukra a topcsapatok figyelmét. Nos, kedves olvasóink számára szeretnénk bemutatni azon futballistákat, akiknek véleményünk szerint egy jó teljesítmény “aranyat érhet” az idei vb…! Az előző részért pedig KATT! 

felfedezettek

Thomas Delaney (Klubcsapat: Werder Bremen, Nemzetiség: Dán, Kor: 26)

Werder Bremen - Team Presentation

Az első részben már bemutatunk egy lehetséges nagy dán vb-felfedezettet Kasper Dolberg személyében. Most a nála azért jóval rutinosabbnak számító Thomas Delaney-ről említünk meg néhány gondolatot, akinek szintén komoly lehetőség az idei világbajnokság. Azt erős túlzás állítani, hogy ismeretlen lenne, hiszen a Bundesligában érdekelt Werder Bremen rúgja a bőrt már 2017 januárja óta, viszont sokáig úgy tűnt, akár számára is elsődlegesen ez a torna hozhatja meg a szintlépést. Azonban a napokban hivatalossá vált, hogy a Borussia Dortmund szerződtette őt, de ugyebár a szerződés július 1-től lép életbe, így a vb-t hivatalosan még a Werder játékosaként kezdi meg. Ettől függetlenül a világbajnokságon egy jó teljesítménnyel komoly ismertségre tehet majd szert, de mellette a Dortmund szakmai stábjának és vezetőségének is még inkább megnyerheti a bizalmát adott esetben azzal kapcsolatban, nem volt hiba őt leigazolniuk…. 

Rodrigo Bentancur  (Klubcsapat: Juventus, Nemzetiség: Uruguayi, Kor: 20)

Rodrigo_Bentancur

Az első részben már bemutatunk egy tehetséges uruguayi labdarúgót Maxi Gómez személyében, aki számára nagy lehetőség lehet a világbajnokság. Szintén hasonló cipőben jár az a Rodrigo Bentancur, aki bár a Juventus kötelékébe tartozik, viszont csak perembernek számít a torinói alakulatnál. A szezon elején néhány alkalommal a kezdőben kapott lehetőséget Allegritől, de aztán idővel eléggé a háttérbe szorult. Egy esetleges jó teljesítménnyel a vb-n talán bizonyíthatna edzőjének, s adott esetben nem elképzelhetetlen, akár komolyabb szerepet is betölthet majd a csapatnál. Nem hiába tartják hatalmas tehetségnek Bentancur-t, de az is igaz, bőven van még hova fejlődnie ahhoz, hogy stabil alapember legyen egy Juventus-ban vagy bármelyik európai élcsapat berkein belül… 

Hirving Lozano (Klubcsapat: PSV Eindhoven, Nemzetiség: Mexikói, Kor: 22) 

maxresdefault-1

Gyakorlatilag nem túlzás azt állítani, hogy mostanság évente felbukkan néhány tehetségesebb mexikói futballista Európában, akik azért több mint tisztességes karriert futnak be. Gondolhatunk itt többek között Rafa Marquez-re, aki éveken át volt a Barca egyik legmeghatározóbb játékosa vagy éppen Javier Hernandez-re, aki megjárta a Manchester Unitedot, a Real Madridot és a Bayer Leverkusen-t is. Mexikó legújabb csillaga egyértelműen Hirving Lozano, aki jelenleg a PSV Eindhoven- erősíti. Azonban könnyen lehet, hogy az idei világbajnokság után már minimum egy top ligában, de az sem elképzelhetetlen, hogy top csapatban látjuk majd. A PSV-ben nyújtott teljesítményével már megalapozta magának ezt a lehetőséget, de amennyiben a vb-n is jól teljesít, garantáltan felfigyelnek rá. 

Goncalo Guedes (Klubcsapat: Valencia, Nemzetiség: Portugál, Kor: 21)

Gonçalo-Guedes-754x500

Gyakorlatilag évente több tehetséges portugál labdarúgó is felbukkan, akik számára hatalmas jövőt jósolnak, de ilyen-olyan okból kifolyólag végül sokan nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. A támadószellemű játékosoknak alapjáraton mondhatni nehezebb a dolguk. Többnyire, ha felbukkan egy technikás, kiváló képességekkel megáldott portugál csillag, a sajtó minden bizonnyal rögtön az új Cristiano Ronaldo-nak állítja be vagy jobbik esetben “csak” méltó utódjának. Portugália egyik legújabb csillaga kétségtelenül Goncalo Guedes, aki az előző szezonban jó teljesítményt nyújtott a Valencia színeiben. Sokan felfigyeltek rá, ami egyáltalán nem meglepő, de már a Benficában eltöltött évei alatt is látszódott, van benne lehetőség. A Paris Saint-Germain 2017 januárjában nem kis összeget pengetett ki érte, de nem igazán számoltak vele, ezért is került kölcsönbe a Valenciához. Talán majd az idei világbajnokság után változik a helyzet? Nem kizárt, hiszen a számára is nagy lehetőség ez a vb, komoly ismertségre tehet szert, melynek köszönhetően adott esetben felhívhatná magára több top csapat figyelmét is. 

Nicolás Tagliafico (Klubcsapat: Ajax Amszterdam, Nemzetiség: Argentin, Kor: 25)

ms-10611122

Mostanság ismét egyre több tehetséges argentin futballista tűnik fel a térképen. Gondolhatunk itt többek között Lo Celso-ra, Leonardo Paredes-re vagy éppen Lautaro Martinez-re, aki idén nyáron csatlakozik az Interhez. Vannak viszont tapasztaltabbak, aki a közelmúltban érkeztek meg Európába, ilyen például Lucas Alario, aki a Leverkusen egyik fontos láncszeme vagy éppen Nicolás Tagliafico, az Ajax Amszterdam hátvédje. Sokak számára talán ismeretlenül cseng a neve, de a világbajnokságon adott esetben megmutathatja azt egy jó teljesítménnyel, ki is ő. Bár helyesbítve az Ajax nem az első európai megállóhelye, korábban megjárta a Real Murciát is, de csak egy év erejéig. Az Ajaxot fél éve erősíti Tagliafico, ahol kétségtelenül alapembernek számít. Az argentin válogatottban tavaly mutatkozhatott be Brazília ellen, idén pedig mindhárom felkészülési mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget, így nagyon úgy fest, Sampaoli komolyan számol vele. Azaz nem lehetetlen, hogy Tagliafico-val alapemberként fog számolni… 

***Egy utólagos megjegyzés, cikkünk második részében nem véletlenül vonultatunk fel csak öt labdarúgót. A hatodik személy ugyanis az a Manuel Lanzini lett volna, akinek egy sajnálatos sérülés miatt ki kell hagynia a világbajnokságot. Sampaoli-nak állítólag komoly tervi voltak vele. Amennyiben ez igaz, a West Ham Unitedot erősítő támadó középpályás nagy lehetőség elől esett el… 

VBBBB

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos a torna nyitónapjáig minden nap újabb és újabb cikkekkel, témákkal bővül. A FociClub.hu csapata helyzetbe hoz, avagy tarts velünk a tornai kezdetéig és a vb alatt egyaránt, s ígérjük nem maradsz le semmi fontosról.

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara. Rosztov és Volgograd – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek:  Vikgográd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai
A vb-n jubilálhatnak a válogatottban

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 1994
1998 | 2002 | 2006
2010 | 2014