Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: New York-i és portlandi továbbjutás a playoff nyitányán! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban kezdetét vette az MLS 2018-as szezonjának playoff-ja, vagyis rájátszása! Az első körben a két főcsoport első két-két helyezettje még nem lépett pályára, de így is nagyon jó párharcok alakultak ki. Keleten a New York City lépett tovább hazai pályán, ahol David Villa is betalált, míg a Portland idegenben nyert Nyugaton, méghozzá Valeri duplájának köszönhetően!

Villa újból betalált, csapata simán jutott tovább! (forrás: twitter.com/NYCFC)

Magyar idő szerint ma hajnalban megkezdődtek az MLS 2018-as playoff küzdelmei! A Keleti Főcsoport első meccsével indult a rájátszás, és megismétlődött a hétvégi alapszakasz utolsó fordulójának párosítása, ugyanis David Villa klubja, a New York City a Philadelphia Union csapatát fogadta.

Hamar megszületett a rájátszás első gólja, ugyanis Tajouri juttatta előnyhöz a hazaiakat a 10. percben (1-0)! Túlzottan sokat ezután sem kellett várni, és megduplázott a New York-i klub előnye a spanyol klasszis David Villa révén a 26. minutumban (2-0)! A szünetig már újabb találat nem született, de így is magabiztos előny tudatában mehettek pihenni a hazaiak.

A folytatást követően ráadásul még növelni is tudta előnyét a City, amely a 78. percben végképp eldöntötte a meccset Moralez révén (3-0)! Végül a szépítés azért összejött a Philadelphia számára, ugyanis a 83. percben Burke tudott eredményes lenni (3-1)! Ezzel együtt nagyon simán nyert a New York City a Philadelphia Union vendéglátójaként, akárcsak az alapszakasz zárásán, 3-1-re, és így ott van a playoff következő körében!

MLS, Playoff
New York City – Philadelphia Union • 3-1 (2-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 15.153 néző
Gólszerzők: Tajouri (10.), David Villa (26.), Moralez (78.), ill. Burke (83.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Valeri volt a Portland továbbjutásának a kulcsa! (forrás: twitter.com/TimbersFC)

A fenti meccset követően Texasban rendeztek egy igencsak jónak ígérkező rangadót, ahol a 2015-ös alapszakasz-győztes FC Dallas az akkori MLS-bajnok Portland Timbers csapatát fogadta a Nyugati Főcsoport első idei playoff-meccsén.

A találkozó első gólja a 23. percben született meg a vendégek részéről, melyet a klub egyik legjobbja, az argentin Diego Valeri szerzett szabadrúgásból (0-1)! A félidő végéig már újabb gól nem született, és csupán 1-1 alkalommal találta el a két csapat az ellenfele kapuját az első félidő során.

A szünet után túl sok idő nem telt el, és megfogyatkozott a Portland csapata, ugyanis Mabiala az 58. percben piros lapot kapott! Ám hiába került emberhátrányba a Timbers, így is növelte előnyét a 71. percben, amikor ismét Valeri talált be (0-2)! Hiába igyekezett nagyon a Dallas, és dolgozott ki sok helyzetet, már csak szépíteni tudott Hedges révén a ráadás második percében (1-2), így ebből a párharcból a portlandi alakulat ment tovább!

FC Dallas – Portland Timbers • 1-2 (0-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 10.297 néző
Gólszerzők: Hedges (90+4.), ill. Valeri (23., 71.)
Kiállítás: – , ill. Mabiala (58.)