Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban szigorítanák a pályán a távolságtartásra vonatkozó szabályt is!

Elsőre talán merész, ám a jelenlegi járványhelyzetben abszolút elfogadható szabálymódosítást vetett fel a korábbi olasz sztárbíró. 

Az olasz szövetség játékvezető-küldésért is felelős vezetője, Nicola Rizzoli egy, a szabálykönyvet érintő, újszerű módosítás mellett kampányol.

A már visszavonult FIFA-bíró ugyanis azt szorgalmazza, hogy a játékosokat ne csak abban az esetben lehessen sárga lappal büntetni ha túl hevesen reklamálnak, hanem ezt kiegészítve, még akkor is, ha megszegik a távolságtartásra vonatkozó előírásokat a játékvezetővel szemben.

Rizzoli szerint a különleges járványügyi helyzetben a futballistákat sárga lappal kellene fegyelmezni már akkor is, amint a játékvezető (és asszisztensei) két méteres körzetébe lépnek, reklamáló szándékkal. A korábbi sztárbíró a játékvezetőknek szabad kezet adna ide vonatkozó döntéseik meghozatalában.

Rizzoli szeretné, ha a Serie A újrakezdéséig bevezetnék tervezetét, amely ha tényleg létjogosultságot nyer, nem kizárt, hogy más európai bajnokságokba is átültetik.