Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: íme a szezon legjobb játékosa! – HIVATALOS

A szurkolók és a szakértők szavazatai alapján kiderült, hogy kit választottak meg az angol bajnokság (Premier League) elmúlt idényének legjobb játékosának…

A Premier League 2019-2020-as szezonjának legjobb játékosa végül nem más, mint a második helyezett Manchester City belga kiválósa, Kevin De Bruyne lett.

A 29 éves középpályás sikeréhez nem férhetett kétség, az egész szezon során Pep Guardiola csapatának motorja volt, a magunk mögött hagyott bajnoki idényben 35 fellépés alatt 13 gólja mellett 20 asszisztot is kiosztott. Ezzel De Bruyne az ötödik PL-szezonjában messze a legjobb egyéni mutatókat regisztrálta, hiszen korábban egy szezon alatt nyolc volt a legjobb mutatója a két évvel ezelőtti kiírásban. A díj besöprése ellenére bizonyára így is komoly hiányérzete van, mert a City a hőn áhított bajnoki címről lemaradt, nem nyerte meg az FA-kupát sem, és a Bajnokok Ligájában sem jutott be végül a nyolc közé.

A nyertes mellett még Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Sadio Mané (mindhárom Liverpool), Danny Ings (Southampton), Nick Pope (Burnley) és a gólkirály Jamie Vardy (Leicester) volt jelölve a szavazáson.