Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta nem haragszik Özilre

Tegnap este kérdezz-felelek „játékot” tartott Mesut Özil, az Arsenal kegyvesztett sztárja. A németek világbajnoka erre az eseményre a Twitter adta lehetőségeket használta fel.

Természetesen Özil jövőjét firtatta a legtöbb kérdés, illetve, hogy milyen a viszonya a vélhetően őt felsőbb utasításra nélkülöző egykori játékostársával, Az ügy túval. A spanyol menedzser ugyanis még csak a bővebb keretbe sem nevezte a török származású karmestert sem a Premier League-ben, sem az Európa-ligában.

Állítólag már csak néhány megtárgyalni való választja el Özilt az új klubjától, mégpedig a Fenerbahcetól. A várható távozás ellenére a 32 éves középpályás tisztelettel nyilatkozott mindenkiről, és ne mutogatott senkire a méltatlan helyzete miatt. Ezt pedig nagyra értékelte Arteta is:

„Nem követem a Twitteren. Mesut korában is tett már ilyen, és az a tény, hogy tájékoztatni akarja a rajongóit, nem lep meg. Mindig nehéz kezelni egy ilyen helyzetet. Ha kizárnak a keretből, az mindenki számára. Motiválni kell a játékosokat, és amikor már úgy érzik, hogy ehhez nem tudnak hozzájárulni, az nehéz. Megpróbáltam a lehető legjobb módon kezelni. Tudtam, mikor meghoztam a döntést, hogy annak milyen következményei lehetnek. Meg kell találnunk a megfelelő megoldást a játékos és a klub számára.”

– utalt arra az edző, hogy az „Ágyúsok” nem igazán kívánnak követelőzni.

Özil szerződése a szezon végén lejár az Emirates-ben.