Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: különleges technikával hajtanak a győzelemre

A Footy Headlines blog egy nagyon érdekes részletre hívta fel a figyelmet, amelynek némi köze is van a Chelsea sikereihez. Az egyelőre nem világos, hogy Thomas Tuchel érkezése óta, vagy már korábban is, de: a meccsek előtt mikrohullámú-sütővel melegítik fel a játékosok cipőit.

Hűvös volt az év első két hónapja Angliában, ami persze télen alapból nem számít meglepetésnek. Igaz, a szokásosnál is komolyabb volt a hideg, ami az üres stadionokban csak a játékosokat zavarhatta igazán. A Sun számolt be róla elsőként, és a Footy Headlines foglalkozott már részleteiben a dologgal: a Chelsea egy kos trükköt alkalmazva meleg cipőt ad a játékosai lábára.

A londoni sztárklub játékosai a találkozók előtt egy hétköznapi mikróval melegítik fel a lábbelijeiket. Az FH szerint a mai cipők alapesetben sokkal merevebbek, amelyek szorító hatásukkal maradnak rajta a lábfejen, nem pedig a fűzők miatt. Azonban hidegben teljesen használhatatlanná válnak, és nem csak felhúzásuk, de akár a viselésük is kényelmetlen lehet.

Mindeközben kiderült, hogy a Chelsea megoldása nem teljesen egyedi. A blog szerint ugyanis az Arsenal, a Manchester United, a Southampton és a Wolverhampton is egy speciális gépet használ a cipőmelegítésre. Ezt a célirányos készüléket cleatPRO-nak hívják, és a mikrohullámoknál jóval kíméletesebben, gőzzel melegíti a lépőket.