Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simone Inzaghi: Sajnálom Pippo!

Mint arról beszámoltunk, a Lazio és a Torino tegnap esti döntetlenjével eldőlt, hogy az élvonalból harmadikként a Benevento búcsúzik. Az eset különlegességét az adja, hogyha a Simone Inzgahi által irányított Lazio nyert volna, akkor a Beneventót trenírozó Filippo Inzgahi még az utolsó fordulóban kiharcolhatta volna a bennmaradást.

Igen nehéz helyzetben lehetett tegnap este Simone Inzaghi, a Lazio trénere. Csapatának ugyanis le kellett volna győznie a Torinót ahhoz, hogy a testvére vezette Benevento ne legyen biztos kieső. A mérkőzés azonban 0-0-ás döntetlennel ért véget, így Filippo Inzgahi gárdája kiesett az első osztályból. Ezzel az is eldőlt, hogy az utolsó fordulós Torino-Benevento mérkőzés tét nélkülivé vált, pedig ez lehetett volna a 38. kör slágermeccse. A találkozó után Simone Inzaghi bocsánatot kért testvérétől:

Sajnálom Pippo, mindent beleadtunk. Természetesen csalódott vagyok a testvérem miatt, de a csapat mindent megtett, hogy nyerjünk. Örülök annak, hogy a fiúk végig küzdöttek annak ellenére, hogy már kiharcolták a nemzetközi kupaszereplést. Kiváló meccset játszottunk a Torinoval, egészen a 95. percig, ott kissé elszabadultak az indulatok. Ez egy nagyon hosszú és nehéz szezon volt, gyakorlatilag két idényt tudtunk le azzal, hogy háromnaponta játszottunk. Még van egy utolsó meccsünk, meg kell néznem, hogy ki sérült vagy eltiltott, és még ezen a találkozón is mindent beleadunk.

A 45 esztendős trénert a jövőjéről is kérdezték, hisz még nem írt alá új kontraktust a csapattal, a jelenlegi pedig az idény végén lejár.

Most csak erre a mérkőzésre koncentráltam. A jövő héten majd találkozok a vezetőséggel és közösen meghozzuk a döntést. Szinte testvéri viszonyban vagyok Igli Tare-val, és az elnökkel is nagyon jó a kapcsolatom. Megvan a kölcsönös tisztelet közöttünk és ez a legfontosabb.

Simone Inzaghi csapata a Sassuolo elleni mérkőzéssel zárja a szezont, vasárnap 20:45-től.