Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg Portugáliában folytathatja az Inter középpályása – sajtóhír

Portugál és olasz sajtóhírek szerint végleg eladhatja az elmúlt években folyton kölcsönadott középpályását, Joao Mariót az Inter.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A portugál Record információi szerint a Benfica szeretné megszerezni az Intertől Joao Mariót és már ajánlatot is tettek érte. A hírek szerint a portugál klub 5 millió eurót szeretett volna fizetni a középpályásért, ám az olaszok 8 milliót kértek érte. A legfrissebb információk szerint azonban mostanra megegyeztek egy 7,5 millió eurós vételárban. Az olaszok transzferguruja, Gianluca Di Marzio szerint a Benfica és Joao Mario pedig már szóbeli megállapodást kötött a transzferről, és egy 5 éves szerződést írna alá új klubjával.

Joao Mario 2016 óta az Inter játékosa, ám két év után elkezdték kölcsönbe adni a középpályást: először fél évig játszott a West Hamben, majd egy szezonra visszatért Milánóba. 2019-ben egy évre kölcsön adták a Lokomotiv Moszkvának, tavaly nyáron pedig nevelőklubjának, a Sportingnak, ahol idén portugál bajnoki címet is ünnepelhetett, ám a végleges megvásárlására irányuló tárgyalások kudarcba fulladtak.

A Benfica így városi riválisa orra elől happolhatja el Joao Mariót, ráadásul úgy, hogy a 2016-os átigazolásakor a szerződésébe foglalták, hogy a Sportingnak elővásárlási joga van rá más portugál klubokkal szemben, ám a hírek szerint ez nem fog bekavarni az üzletbe.