Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi előrehaladott tárgyalásokat folytat új klubjával – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a csütörtök esti órákban robbant ki a hír, mely szerint a Barcelona együttese nem tudja meghosszabbítani Lionel Messi szerződését, így klub emblematikus figurája távozik a katalán egylettől. Úgy tűnik, sokáig nem marad csapat nélkül…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Fabrizio Romano korábbi értesüléseivel összecsengően, a L’Équipe is megerősítette, hogy Lionel Messi előrehaladott tárgyalásokat folytat a Paris Saint-Germain csapatával. A francia lap úgy tudja, hogy a párizsi egylet 2+1 éves szerződést ajánlott fel neki idényenként 40 millió eurós fizetéssel.

Tavasszal a korábbi elnök, Joan Laporta visszatérésével sokan már borítékolták, hogy Messit meggyőzik a maradásról és minden akadály elhárult, azonban a katalán klub közleménye szerint a felek hiába kötelezték el magukat a folytatás mellett, a La Liga pénzügyi és strukturális okokból nem engedélyezte az argentin légiós szerződését.

Messi a 2004-es debütálása óta minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a Barca színeiben.

A francia forrás beszámolói szerint Neymar felajánlotta Messinek a tízes mezt a PSG-ben, azonban a hatszoros aranylabdás leendő klubjában inkább a korábbi barcelonai mezszámában, a 19-esben szeretne játszani.