Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: háromgólos hátrányból állt fel Kamerun a bronzmérkőzésen

Az Afrikai Nemzetek Kupájának bronzmérkőzését szombaton este rendezték a meglepetésre idáig eljutó Burkina Faso és a szurkolók körében hatalmas csalódásra az elődöntőből kieső Kamerun között.

Burkina Faso a legerősebb kezdőjével állt fel, míg Kamerunnál olyanok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak, ami érződött is a mérkőzésen. A találkozó első komolyabb helyzetéből gól is született, a ciprusi bajnokságban szereplő Aris védője, Steeve Yago tudott eredményes lenni Issa Kabore átadásából a 24. percben (1-0). A pályaválasztók még az első játékrészben kettőre növelték előnyüket, André Onana segítségével, ugyanis az Ajax hálóőre öngólt vétett, így 2-0-ás Burkina Faso vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején szinte azonnal újabb találatot jegyeztek a “Mének”, Bertrand Traoré beadására Djibril Ouattara érkezett remekül és fejelte a kapuba a lasztit (3-0). Kamerun azonban nem adta fel és jöttek előre, aminek a 72. percben lett meg az eredménye, az Angers csatára, Stephane Bahoken tudott szépíteni (3-1). A találkozó hajrájában a csereként beállt Vincent Aboubakar visszahozta a reményt Kamerun számára, a 85. percben felhozta csapatát egy gólos hátrányra (3-2). Sőt, alig három minutummal később az Al Nasr támadója megszerzi második gólját, így 3-0-ás hátrányból visszajöttek az Oroszlánok Aboubakarnak köszönhetően (3-3). A rendes játékidő tehát döntetlennel ért véget és mivel a bronzmérkőzésen nincs hosszabbítás, ennek következtében jöhettek a büntetők. Az idegek harcát pedig a 3-0-ról felálló kameruniak bírták jobban, így legalább a bronzérmet megtudták csípni az Afrika-kupán végig nagyot küzdő és meglepetésre negyedik helyet megszerző Burkina Faso ellenében.

Burkina Faso – Kamerun 3-3 – büntetők után 3-4 (2-0)
Helyszín: Stade Ahmadou Ahidjo (Yaoundé)
Gólszerzők: S. Yago (24.), A. Onana (42. – öngól), D. Outtara (49.) ill. S. Bahoken (72.), V. Aboubakar (85., 88.)

A torna döntőjét holnap este rendezik 20 órás kezdettel, a fináléban Szenegál és Egyiptom fog megmérkőzni egymással.