Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca egykori hátvédje visszatért a Serie A-ba – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyébe története során először feljutó Monza együttese nemrég újabb szerzeményt erősített meg…

A Monza csapata megerősítette, hogy egy évre szóló megállapodást kötött a Sahtar Donyeck csapatától távozó brazil védővel, Marlonnal.

A 27 esztendős hátvéd annak idején a Fluminense nevelése volt, majd a Barcelona hozta őt Európába. Marlon azonban a katalánok színeiben az első csapatban csak minimális játéklehetőséghez jutott, előbb kölcsönben a francia OGC Nice gárdájához, majd végleg a Sassuolóhoz került. A Neroverdi színeiben 2018 és 2021 között 65 Serie A-s bajnokin kapta meg a lehetőséget a bizonyításra, tavaly nyáron korábbi mestere, Roberto De Zerbi hívószavára kötött ötéves szerződést a Sahtarral.

Marlon az elmúlt szezonban 12 ukrán bajnokin és öt BL-csoportmérkőzésen szerepelt a narancs-feketék színeiben, azonban a fél éve tartó orosz-ukrán háború miatt nem játszanak tétmérkőzéseket, most szerződést felbontását követően ingyen hagyta hátra a klubot.

Mint ismeretes, a Monza irányítását az AC Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani három évvel ezelőtt vették át a harmadosztályban, ősztől azonban már a Serie A-ban versenyezhetnek, ahol a hírek szerint jelentősebb célokért szeretnének küzdeni, és láthatóan mindent meg is tesznek ennek érdekében.

Az újonc korábban már Andrea RanocchiaAlessio CragnoStefano SensiMatteo PessinaSamuele BirindelliGianluca Caprari és Filippo Ranocchia megszerzését jelentette be, továbbá Andrea Carboni is csatlakozott a csapat keretéhez. De biztosak lehetünk benne, hogy ez még mindig nem minden, és további új igazolások várhatóak.