Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az MLS-be szerződött az Atalanta rutinos támadója! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy távozott a csapattól Luis Muriel, aki az MLS-ben folytatja a pályafutását.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, mely szerint Luis Muriel még az idény vége előtt távozni fog az Atalanta csapatától. A bergamói klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos oldalán bejelentette, hogy a kolumbiai támadó az MLS-ben szereplő Orlando Citynél folytatja a pályafutását. A 32 éves játékosért 1 millió eurót fizetett az Orlando az Atalantának, Muriel pedig 2026 decemberéig szóló szerződést írt alá új csapatával. A hírek szerint Muriel klubváltásának három fő oka volt: egyrészt az Orlandonál együtt dolgozhat honfitársával, Oscar Parejával, aki a klub edzője jelenleg, továbbá jóval közelebb került hazájához, Kolumbiához, illetve itt jóval több játéklehetőséghez juthat, mint amennyit a bergamói csapatnál kapott.

Luis Muriel 2019 nyarán igazolt az Atalanta csapatához, akik 21,2 millió eurót fizettek érte a Sevillának. A bergamói klub színeiben összesen 184 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 68 gólt és 28 gólpasszt jegyzett.