Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Jó lenne minél hamarabb lezárni a bajnokságot”

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) aktuális kiírásának hajrájában a címvédő Ferencváros közel áll az újabb bajnoki címhez…

A listavezető Ferencváros magyar válogatott védője, Botka Endre az M1 aktuális csatornának arról beszélt, hogy mielőbb szeretnék bebiztosítani a bajnoki címet:

“Jó lenne minél hamarabb lezárni a bajnokságot. Múlt hétvégén is ez látszott. Mindenki láthatta, mekkora öröm szabadult fel, amikor az utolsó percben megszereztük a győztes gólt. A mostani a hatodik bajnoki cím lehet egymás után, ez már nagyon szép szám, de nyilván nem szeretnénk megállni itt.”

A 29 éves futballista szerint idén sokkal összeszedettebb és eredményesebb a zöld-fehér együttes, mint egy éve, amikor tavasszal komoly hullámvölgybe került. Úgy vélte, ebben a szezonban végig jó átlagot tudtak teljesíteni.

“Pánik nem volt, de az elmúlt évekhez képest ez volt a legszorosabb bajnokság. Viszont ez kihozott a csapatból olyan plusz energiát, ami miatt most ennyivel vezetünk” – utalt Botka arra, hogy a Paks még tavasszal is sokáig vezette a tabellát, a Ferencváros azonban a jelenleg 12 fordulón át tartó veretlenségi sorozatával immár 14 ponttal előzi meg a tolnai gárdát.

A válogatottról szót ejtve azt hangsúlyozta, hogy nagy pofon volt számára az előző, márciusi összetartás, amikor nem hívták meg a keretbe, viszont ez olyan plusz motivációt és erőt hozott ki belőle, amire szüksége volt ebben az időszakban:

“Az évek során bebizonyítottuk, mennyire összeszedett és összeszokott csapat vagyunk, ezért bármilyen erősségű rivális ellen megálljuk a helyünket. Bízom benne, hogy nagyon sikeres Eb lesz.”

A Ferencváros 14 ponttal vezet az NB I-ben, így ha szombaton legyőzi a kieső helyen álló Kisvárdát, akkor behozhatatlanná válik az előnye és a klub megszerzi 35. bajnoki címét.