Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lunin: “fáradt vagyok, ez az első ilyen meccsem…”

Hatalmasat küzdött a Real Madrid a Manchester City otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, amely végül Lunin védéseinek köszönhetően ért továbbjutást a vendégek számára…

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Andrij Lunin a szezon elején lesérült Thibaout Courtois helyét vehette át a madridi kapuban, miután Kepát kiszorította a posztról, azonban a fiatal ukrán kapus megannyi kritikát kapott az odavágót követően, hiszen Bernardo Silva szabadrúgásánál egy potyával nyitotta a párharcot. A visszavágó folyamán azonban Lunin hősiesen helytállt a vendégek hálójában, megannyi védéssel eljuttatva csapatát a hosszabbításig, ahol két lövést is kivédett a büntetőpárbaj folyamán.

“Fáradt vagyok, mert ez az első ilyen mérkőzésem, soha nem játszottam még 120 percet idegenben a Bajnokok Ligájában. Nagyon kemény mérkőzés volt, de teljesítettük a kihívást és az elődöntőbe jutottunk.

Minden játékos készen állt a tizenegyesekre, nekem pedig kockáztatnom kellett, hogy előnyhöz juttassam a csapatom. Bernardo Silva lövésénél középen maradtam, és szerencsére jól sült el.

Nagyszerű élmény volt ez számomra, a csapat pedig elképesztő erőfeszítéseket tett a mérkőzés alatt. A mérkőzés legjobbja? Együtt az egész csapat!”

– fejtette ki a párharc egyik hőse.