Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mélyrepülésben a Honvéd, ezúttal a Fradi nyert Kispesten

Két sorozat is tovább tart: A Ferencváros negyedszer győzött, míg a Honvéd ugyanennyi vereségnél tart immár.

Gyömbér szerezte a vezető gólt. – fradi.hu

Semmi jót nem jelentett a Kispestnek, hogy egy olyan együttessel találkoztak, amely kirobbanó formában szerepel az elmúlt hetekben. A Ferencváros ugyanis a kispesti kirándulás előtt három bajnokin nem talált legyőzőre, sőt, pontot sem vesztett. Ezzel ellentétes ugyanakkor a Honvéd szereplése, hiszen Marco Rossi legénysége megelőző három bajnokiját egyaránt elvesztette.

Amilyen lendületesen kezdte tehát a tavaszi szezont a Kispest, olyan ramatyul folytatta. A piros-feketék sokat köszönhetnek Kemenes Szabolcsnak. A Fradi korábbi kapusa ugyanis több ízben bravúrral mentette meg szétesően futballozó csapatát a góltól. Nem rajta múlt tehát, hogy végül zöld-fehér örömünnep lett a húsvét vasárnap este. Ugyanakkor meg kell említeni a Fradi támadójátékát, amely ezúttal Böde Dániel nélkül működött, a csatár, de inkább középpályás öt sárgája miatt volt kénytelen pihenni. Fél óra kellett, hogy pontrúgás után vezetést szerezzen a Ferencváros. Először Pavlovic fejelt le egy labdát, amely a felvételek alapján lesen álló Gyömbérről pattant be, majd hét perccel később Lovric rántotta le Mateost. A megítélt tizenegyest Leonardo értékesítette. Meglepő módon mindössze egy alkalommal volt kapuralövési kísérlete a hazaiaknak, ám az is méterekkel elkerülte Dibusz kapuját.

Fordulás után a szünetben beállt Lupoli sem tudott mit kezdeni a labdával. Nagy helyzetben egyik lábával elrúgta a másik elől. Élénkebbé vált a piros-feketék játéka, de igazán veszélyes lehetőséget nem tudtak kialakítani, majd nem volt elég a kétgólos hátrány, Ikenne-King kiállításával még nehezebb helyzetbe kerültek Kemenesék, aminek nem lehetett más a vége, csak megérdemelt Fradi-siker. Marco Rossi sorozata ezzel megszakadt, hiszen korábban sorozatban háromszor legyőzte a zöld-fehéreket az olasz tréner. Ami a Ferencváros szempontjából még fontosabbá tette ezt a három pontot, hogy így a hátralévő fordulóktól függően hatalmas esélyt szerzett, hogy a dobogón végezzen. Még az sem elképzelhetetlen, hogy ezüstérmes pozícióban.

Aggodalomra adhat ugyanakkor okot, hogy Leonardo és Besic is megsérült, és cserélni kellett őket.

Honvéd – Ferencváros 0-2 (0-2)
g.: Gyömbér (28.), Leonardo (35., 11-esből)
kiállítva: Ikenne-King (86.)

Gavalovits Sándor