Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Agger távozik Liverpoolból

Az FC Liverpool dán válogatott középső védője elhagyja Angliát, melgepő módon azonban nem egy top-klubbhoz írt alá, hanem haza tért.

fichajes.net

Hivatalosan is megerősítette a dán bajnokságban érdekelt Bröndby IF, hogy visszatért saját nevelésű védőjük Daniel Agger személyében. A 29 esztendős futballista 2006-ban igazot a Liverpoolhoz, ahol 232 hivatalos mérkőzésen lépett pályára. Agger meghatározó tagja volt a tavalyi menetelésnek, 20 bajnokit abszolvált.

“Adódott a lehetőség számomra, hogy hogy haza térjek. Karrierem ezen pontján ez volt a helyes döntés. Sok ajánlatom volt európai top-klubboktól és a Premier League-ből is, de én eldöntöttem, hogy a Bröndby-be igazolok.” – mondta a védő.

Agger helye Dejan Lovren érkezése miatt a múlté lett, távozása biztos volt már egy ideje, még az FC Barcelonával is szóba hozták. A Bröndbyben természetesen nagy szerep hárul a 64-szeres dán válogatott játékosra, akiért 4 millió eurót fizetett nevelő együttese. Agger szerződésének hosszáról nem közölt információkat a klub.

Galeß