Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi dönthet a gigászok csatáján? – Milan-Juventus

A hétvégén Olaszország egyik legnagyobb rangadóját rendezik meg, a Milan a Juventust látja vendégül.

Forrás: citizendaily.net

Mindkét csapat 100%-os eddig, ami egy kifejezetten jó meccset helyez kilátásba, hiszen a tabella első felében tanyáznak mindketten, és az addig mutatott teljesítmény alapján mondhatjuk, hogy még sokáig ott is maradhatnak. Az utóbbi években a Juventus volt fölényben, a Milan a 2010-11-es bajnoki címe óta leszállóágban van, míg a Bianconeri 3 bajnokságot nyert zsinórban. A Juventus kerete erősebb, de a hazaiak motiváltabbak lehetnek, mert már ki vannak éhezve egy Zebrák elleni győzelemre. De tulajdonképpen mi is lehet az, ami egyik vagy másik csapat irányába billentheti a mérleg nyelvét? Lentebb összeszedjük az érveket a csapatok mellett, és még tippelünk is egyet.

Milan
A Rossoneri a tavalyi szezonban botrányosan teljesített, idén azonban Inzaghi vezetésével teljesen máshogy játszanak, mint az előző szezonban. Tavaly sokkal inkább építettek a labdabirtoklásra, és a nyomás kialakitására, míg idén a kontráké a főszerep, és ezt egyáltalán nem is csinálja rosszul Inzaghi csapata. A 2 meccsen lőtt 8 gól önmagáért beszél, a támadásokat villámgyorsan végig tudják vinni, és képesek lövéssel befejezni. Amennyiben a Juventus védelme labdát veszít nagyon könnyen megbüntethetik őket a hazaiak gyors támadói (pl: El Shaarawy, Ménez). Kulcsszerep hárulhat még Nigel de Jongra. A holland védekező középpályás jól kezdte a szezont, sorra kiváló teljesítményt nyújt, az előző meccsen gólt is szerzett. Vidal már játszhat az Öreg Hölgyben, nem kizárt, hogy Inzaghi de Jonggal próbálja majd a chilei klasszist kivenni a játékból, de ha ő nem kezd, akkor valószínűleg Pogbát kell majd ellehetetlenítenie a hollandnak. A Juventusnak nem igazán van gyengepontja, de egy valamit kihasználhatnak a milánóiak. Evra nagyon gyakran megy előre a támadásokkal, és nem mindig ér vissza, az ő oldala nagyon is támadható egy gyors kontra után. Ha Honda, Ménez vagy El Shaarawy őrizetlenül marad és lendületből hozhatja a labdát a vendégek védelmére, az nagyon komoly problémákat okozhat. A fentebbiek mellett a szurkolók is fontos szerepet játszhatnak. Végre olyan csapatot láthatnak, amely képes lendületes támadójátékra és szórakoztató meccsekre, biztosan a csapatuk mellé állnak majd, ami komoly lökést adhat a Rossonerinek. Nem szabad elfelejteni persze azt sem, hogy Pirlo nincs a Zebráknál, ami nem kis előny a Milan számára.

Juventus
A címvédő eddig még nem kapott gólt a bajnokságban, Allegri kész továbbmenni Conte útvonalán, de kísérletezett a háromvédős rendszer elvetésével is, ekkor gyémántban állna fel a csapat a középpályán. Viszont szinte biztos, hogy most marad a három védő, nem ezen a meccsen kéne kísérletezni az új felállással. A játékoskeret alapján mindenképp a Bianconeri az erősebb, minden szekcióban van világklasszisuk (Buffon, Bonucci, Vidal, Tévez), akik bármikor eldönthetik a meccset (Buffon értelemszerűen az ellenfél szemének a kivédésével kerülhet leginkább reflektorfénybe). A csatársor nem panaszkodhat, a Milan védelme meglehetősen távol áll az acélostól, amit Tévez és Llorente nagy örömmel használhat ki. Az argentin nagy formában van, de a spanyol óriás is bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Amennyiben meg tudják akadályozni, hogy a Milan kontrázzon, és folyamatosan nyomás alatt tudják tartani a hazaiak védelmét, valószínűleg meglesz a győzelem. A Milan gyakorlatilag csak a Zapata – Rami párossal állhat ki eltiltás és sérülések miatt, míg a kapuban sem lesz Diego López, helyett valószínűleg Abbiati véd majd. A nyomás alatt valószínűsíthetően hamar kapitulál majd a Rossoneri védelme, és a támadásaik méregfogát is ki tudják húzni azzal, ha folyton felállt védelemmel szemben kell játszaniuk. Emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Allegrinek sokkal nagyobb tapasztalata van a szakmában ez is döntő tényező lehet. A két edző viszonya korántsem felhőtlen, most először nézhetnek farkasszemet azok után, hogy a Milannál együtt dolgoztak.

Tipp: 2-2
A jó forma kitarthat, a Juve viszont fáradtabb lehet hétközi BL-meccse miatt. Nem tartjuk valószínűnek, hogy bármelyik mester merne nagyot kockáztatni, így nagyon gyanús, hogy ebből döntetlen lesz. Érzelmekben viszont nem lesz hiány, több kiállítás is benne van a pakliban. A végletekig kiélezett meccsre van kilátás, de a döntetlen a szezon ezen szakaszában talán még mindkét csapatnak megfelelő.

Várható kezdők:
Milan: Abbiati, Abate – Zapata – Rami – De Sciglio, De Jong – Poli – Muntari, El Shaarawy – Ménez, Honda
Juventus: Buffon, Cacéres – Bonucci – Ogbonna, Lichtsteiner – Vidal – Marchisio – Pogba – Evra, Tévez – Llorente

Tereh Balázs