Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlennel ért véget a milánói derbi – videóval

A Derby della Madonninán ugyan Jérémy Ménez megszerezte a Milannak a vezetést, azonban végül az Inter Joel Obi góljával egyenlíteni tudott, így maradtak a középmezőnyben a felek.

Ménez és Obi voltak a milánói derbi kulcsfigurái (Fotó: acmilan.com)

AC Milan – Inter: 1-1 (1-0)
Milánó, San Siro. Vezette: Marco Guida.
Milan: D. Lopez – Rami, Mexés, Zapata, De Sciglio – Essien, Muntari (Poli 76.) – Bonaventura, Ménez, El Shaarawy – Torres (Honda 73.). Vezetőedző: Filippo Inzaghi.
Inter: Handanovic – Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Dodó – Guarín, Kuzmanovic, Obi (Hernanes 72.) – Kovacic (M’Vila 90+4.) – Icardi (Osvaldo 89.), Palacio. Vezetőedző: Roberto Mancini.
Gólszerzők: Ménez (23.) ill. Obi (61.)
Sárga lap: Mexés (28.), Bonaventura (66.) ill. Obi (32.), Juan Jesus (69.)

A hazaiak számára majdnem igazi hidegzuhannyal kezdődött a városi rangadó, előbb Philippe Mexés úszott meg egy faultot, majd Sulley Muntari ajándékozta meg egy labdával Mauro Icardit, azonban a ghánai szerencséjére Diego Lopez még időben le tudta húzni a rolót az argentin támadó előtt. Negyed órához közeledve ismét a Milan középpályása volt főszerepben, Dodóvól volt egy kemény találkozása, a védő húzta a rövidebbet, de egy rövid orvosi ápolás után szerencsére folytatni tudta az ifjú brazil.

A 23. percben aztán felrobbant a Curva Sud, balról Stephen El Shaarawy centezett, Jérémy Ménez pedig kapásból, jobbal a hosszúba lőtt, 1-0. A bekapott gól kissé visszafogta az Inter lendületét, nem is igazán tudtak helyzetbe kerülni Roberto Mancini tanítványai, igazi patthelyzet alakult ki, ez pedig kissé feszélyezte is a feleket, ezt jól mutatta a félidő végén Juan Jesus és Giacomo Bonaventura verbális csatája is.

A fordulás után próbáltak ismét gyorsan ismét meccsbe kerülni a „vendégek”, azonban előbb Diego Lopez védett nagyot, majd a Milan-védelem alkotott sikeresen falat a kapuja előtt. A 61. percben már nem volt menekvés, Cristian Zapata gyenge mentése Joel Obihoz került, a középpályás pedig 18-ról kíméletlenül a bal alsóba lőtt, 1-1.

Negyed órával a vége előtt El Shaarawy szerezhetett volna vezetést, de ajtó-ablak helyzetben a keresztlécet lőtte telibe az ifjú támadó, csakúgy, mint a túloldalt Icardi, aki másodszor sem tudta bevenni Diego Lopez kapuját. A legvégén még Andrea Poli is elpuskázott egy nagy helyzetet, így maradt az 1-1.


Goal Menez – AC Milan 1-0 Inter – 23-11-2014 by Gol-Live
 


Goal Obi – AC Milan 1-1 Inter – 23-11-2014 by Gol-Live

R@mbo