Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi szívesen lenne a Barca edzője

A Barcelona rutinos középpályása pályafutása befejeztével szívesen irányítaná a gránátvörös-kék alakulatot, ezzel követve Pep Guardiola példáját.

Xavi a jövőben sem távolodna el Barcelonától (forrás: prosoccertalk.nbcsports.com)

A 34 esztendős spanyol világ-és Európa-bajnok játékos a Barcelona kulcsfigurája, de már most gondol a játékoskarriere utána időszakra. Xavi pont Guardiola helyét vette át a katalán klub középpályáján, de szívesen követné a mára sikeres edző példáját azzal, hogy edzői pályáját annál a klubnál kezdené meg, ahol nevelkedett.

“Remélem, sikerül majd Guardiola útját követnem itt, a Barcelonánál” – mondta Xavi, majd így folytatta a brazíliai világbajnokság után a válogatottól visszavonuló középpályás:

“A játékos-pályafutásom napjai meg vannak számlálva, ez tiszta sor. Egyre jobban érzem a testemen, hogy nehezebben pihenem ki magam. Már nem bírok háromnaponta tökéletes állapotba kerülni.”

Pep Guardiola 2008 és 2012 között irányította a Barcelonát – ez idő alatt háromszor nyert bajnokságot, valamint kétszer Bajnokok Ligáját is a klub. Az akkori szakvezető új játékrendszert honosított meg a labdarúgásban,  amelyben fontos szerepet szánt Xavinak.

Xavier Hernández – a Barca csapatkapitánya – karriere során csak a katalán együttesben futballozott. 1998 óta tagja az A-csapatnak, s ez idő alatt 486 meccsen 57-szer volt eredményes.

Nagy Dávid