Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Volt újpesti a Fradiban

Mint ismeretes, a 24 éves válogatott szélső Varga Roland a Ferencvároshoz igazolt. Varga a Győri ETO játékosaként lett stabil NB I-es játékos, de az első lépéseket még lila-fehér színekben tette meg.

Kép: www.origo.hu

Kép: www.origo.hu

2008-ban igazolt el itthonról Varga Roland. Akkor az MTK U19-es együttesét hagyta ott a Brescia kedvéért. Az olasz klub egészen 2012. január 1-ig birtokolta a játékjogát, onnantól került Győrbe. A Bresciánál töltött időszak viszont nem volt teljesen sikeres. Ahogy a legtöbb Olaszországba kerülő magyar fiatal, úgy ő is küszködött az ottani utánpótlásképzés hiányosságaival, meg persze a bizalom hiányával. 2010. elején érkezett el számára az első alkalom hogy kölcsön adták. Az U20-as Vb, és egy edzőváltás is csökkentették az esélyét a pályára lépésre, így mivel nem szeretett volna egész évben padozni, hazatért.

Kép: www.nso.hu

Kép: www.nso.hu

Olaszországban nem találtak neki csapatot, így végül az Újpest jelentett számára menedéket. ,,Számomra már nem előrelépés, ha a kispadon ülök, ezért igazoltam Újpestre, és az is fontos volt, hogy itt Egervári Sándor is többet láthat játszani. A szezon végét meg kell várnunk, mert ha feljut a Brescia, akkor biztosan nem számítanak rám. Az Újpest híres, nagy hagyományokkal rendelkező klub, amely mindig nagy célokért küzd. Ha folyamatosan tudok játszani, akkor szívesen hosszabbítanék szerződést. Szeretnék segíteni az Újpestnek abban, hogy minél jobb eredményt érjen el a tavasszal, szeretnék lendületet adni a csapatnak a játékommal.” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak odaszerződésekor. Az NB I-ben 12 meccsen kapott lehetőséget, és ezeken egy gólt szerzett (a Diósgyőr ellen). A Fradi elleni derbin végül nem jutott szóhoz: a kispadon nézte végig társai 1-0-s győzelmét.

Kép: www.nso.hu

Kép: www.nso.hu

A liláknál eltöltött tavaszt követően visszatért a Bresciába, majd később még egy másik olasz kis csapatnál is megfordult visszatérése előtt. Győrben bejöttek a számításai. Megkapta a bizalmat Pintér Attilától, és sokszor parádés játékkal vált a bajnokság egyik legveszélyesebb játékosává. Felnőtt válogatott is lett, de az elmúlt fél év nem sikerült úgy számára, ahogy azt sokan várták volna: 11 meccsen jutott szóhoz (7 alkalommal kezdőként), és ezeken csak a Haladás ellen volt eredményes, és volt két gólpassza is. Eljött a váltás ideje.

Kép: www.sportv.hu

Kép: www.sportv.hu

,,November közepén hallottam először a Ferencváros érdeklődéséről. Gondoltam magamban, már az is jó, hogy egy lapon említenek a legnépszerűbb magyar klubbal, aztán teltek-múltak a hetek, és arra eszméltem, célegyenesbe ért a történet. Úgy voltam vele, ha a Fradi hív, nincs min gondolkodni, oda kell menni.” – nyilatkozta az NSO-nak. A csakfoci.hu szerint itthon több helyről is keresték, többek között Kovács István kívánságlistáján is szerepelt a neve, de anyagilag csak a Videoton és a Ferencváros jelenthetett számára előrelépést. ,,Nagyszerű három évet töltöttem Győrben, nyertem bajnoki címet, Szuperkupát, a Magyar Kupában ezüstérmet, bekerültem a válogatottba, számtalan baráttal lettem gazdagabb, úgyhogy nem panaszkodom. De másik kihívásra vágytam, és a Ferencvárosban ezt meg is találtam.” – mondta szintén az NSO-nak.

Kép: www.sportfogadok.net

Kép: www.sportfogadok.net

Edzője, Thomas Doll is elégedett volt az új szerzeménnyel, aki a fradi.hu-n ecsetelte a gondolatait Vargával kapcsolatban: ,,Nagyon jó az egy az egy elleni szituációkban, pont olyan futballista, akire szükségünk van. Képes a váratlan megoldásokra, az egyéni képességek terén kiváló. Időt kell azonban neki adni, hiszen nemrégiben sérült volt. Éppen ezért dolgozunk az atletikusságán, s türelemmel várjuk, hogy visszanyerje a legjobb formáját. Varga Roland az a fajta futballista, akit a szélen is tud hasznosítani a Fradi, de remekül fejezi be az akciókat, ezért középen is számíthatunk rá. Jól cselez, pazarul lő, több támadó pozícióban is képes remek teljesítményre.” Holman Dávid valószínűleg elhagyja a klubot, így az ő helyén juthat neki lehetőség. Lamah-val karöltve az itthoni mezőny legveszélyesebb párosát alkothatják majd az oldalvonal mellett, de ahogy Doll utalt rá: középen is szerepet kaphat a fiatal támadó.

Baranyai Balázs