Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Torino újabb áldozata a Napoli – videóval

A bombaformában levő Granata azok után, hogy történelmet írva első olasz csapatként tudott nyerni a San Mamésben hétközben, most a Napolit páholták el, így mindkét milánóit megelőzték a táblázaton. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Torino – Napoli: 1-0 (0-0)
G: Glik (68.)
Torino: Padelli – Bovo, Glik, Moretti – Peres, Farnerud, Gazzi, El Kaddouri (Basha 90+4.), Darmian – Quagliarella (Amauri 90+5.), Martinez (M. Lopez 60.)
Napoli: Andujar – Maggio (Zapata 83.), Albiol, Koulibaly, Strinic – D. Lopez, Gargano (Inler 73.) – Callejón, Hamsik (Gabbiadini 62.), de Guzmán – Higuaín

Meglehetősen eseményes dúsan indult a találkozó, az első percen belül de Guzmán tette próbára Padelli kapust. Azonnal jött a válasz a túloldalon, Martinez lépett ki, de pár centit tévesztett, így lövése fölé szállt. A 13. percben El Kaddouri távoli lövése borzolta a kedélyeket, azonban annyira azért nem volt veszélyes ez a kísérlet. Ezt követően picit visszább esett az iram, a következő helyzetet a 37. percben jegyezhettük fel, amikor de Guzmán lőtt pont Padelli kezébe. 1 perccel később Hamisk nagyon közel járt, hogy a szezon gólját rúgja, jó 30 méterről leadott lövése súrolta is a kapufát.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan helyzettel indult, Higuaín vett át remekül egy labdát, majd célzott a kapu felé, viszont a kapus bravúrral védeni tudott. Az 50. percben Quagliarella is szerencsét próbált, őt Andujar akadályozta meg a gólszerzésben. A Napoli ezt követően nyomást gyakorolt a Torino kapujára, sorra végezték el a szögleteket, de mégis az ellenfél szögletéből született az első gól. Alexander Farnerud sarokrúgása találta meg Kamil Glik fejét, aki nagyszerűen csúsztatott a kapu bal oldalába. Negyed órával a mérkőzés vége előtt de Guzmán hozta helyzetbe Higuaínt, aki alig néhány centivel a kapu fölé bombázott. Nem sokkal később nagyon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Napoli, és csak a szerencse mentette meg a Torinot a bekapott góltól, ugyanis Gabbiadini 18 méterről csak a bal kapufát találta el. Nem Padellin múlt, annyi szent. A 84. percben mindent eldönthetett volna a Torino, ha a vendégek kapusa nem védi pazar mozdulattal Bovo óriási lövését. A Napoli utolsó puskaporát Gabbiadini lőtte el, amikor a hosszabbításban tüzelt távolról, de a kapu jobb oldala mellé.

http://www.dailymotion.com/video/x2ifeck_kamil-glik-goal-torino-vs-napoli-1-0-serie-a-2015-hd_sport

Tereh Balázs