Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Irány a Bundesliga! – 8 millió a csatárért

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Red Bull által szponzorált Leipzig célja a német élvonalba való feljutás, mostanra pedig az is körvonalazódik, hogy a klub komoly lépéseket tesz ennek érdekében. Idén már elúszni látszik az álom, ám jövőre még erősebb kerettel mehet neki a szezonnak a klub. 
rb-leipzig
A Bild és a Kicker egyaránt tényként közli, sőt már a transfermarkt.de hasábjain is úgy szerepel Davie Selke neve, mint az RB Leipzig első nyári szerzeménye. Németország egyik legnagyobb ígérete tehát jövőre a második vonalban folytatja, klubja a Werder Bremen pedig igen hathatós summát tehet érte zsebre. A transzfer állítólag egyelőre 5 millió eurójába kerül a lipcsei klubnak, ám amennyiben az együttes feljut a Bundesligába ez az összeg 8 millió euróra duzzadhat.
Selke a Hoffenheim neveltje, a Werder Bremen anno 50 ezer eurót fizetett a most 20 esztendős játékosért, aki alapembernek számít a tavasszal remekelő Werder Bremenben. Idei mérlege 26 meccs 7 gól és 4 gólpassz, egy ilyen idős támadótól ez remek teljesítmény.
Az ifjú befejezőcsatár 2014-ben U19-es Európa-bajnoki címet nyert a német válogatottal, s őt választották a torna legjobbjának. Jelenleg az U20-as keret tagja. Ezidáig 28 korosztályos fellépésén 18 gólt jegyez.
Ami az RB Leizig helyzetét illeti jelen állás szerint, a klub hetedik a másodosztályban , hátránya pedig nyolc pont a rájátszást érő harmadik helyen álló Darmstadtal szemben. Kalmár Zsolt jövője ismeretlen, a magyar válogatott játékos nem sok lehetőséget kap, a klub pedig a nyárra további erősítéseket tervez, akár a Red Bull Salzburg is adhat át játékosokat a feljutás jegyében.
Őszi Ádám