Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Pontosztozkodás a forduló rangadóján – eredmények, tabella

A német bajnokság 29. fordulójának zárómeccse rangadó volt a javából. A második helyezett VfL Wolfsburg az 5., Európa Liga főtáblát érő pozícióért hajtó Schalke 04-t fogadta.

De Bruyne már nem először mentett pontot csapatának (forrás: kicker.de)

VfL Wolfsburg – Schalke 04 1-1 (0-0)
Helyszín: Volkswagen Arena – 25.000 néző
Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők:Sárga lapok: Benaglio (53′), Perisic (77′)Kolasinac (33′), Aogo (66′)

VfL Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Klose, Naldo, Trasch (Caligiuri 63′) – Luiz Gustavo, Arnold (Guilavogui 86′) – Perisic, De Bruyne, Vierinha – Schürrle (Dost 81′)
Vezetőedző: Dieter Hecking

Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Friedrich, Matip, Kolasinac (Barnetta 78′) – Neustädter, Aogo – Farfán, Meyer (Draxler 84′), Sané (Goretzka 73′) – Huntelaar
Vezetőedző: Roberto Di Matteo

A csütörtöki Európa Liga negyeddöntőjének odavágóján ugyanezen a helyszínen szenvedett kiütéses vereséget a Napoli csapatától a Wolfsburg. Így A Bundesligában remeklő együttes alighanem búcsúzik a sorozattól a 4-1-re elvesztett meccs után. A nápolyiak néggyel is vezettek már, de a hajrában Bendtner szépített.
A mai meccs első nagy helyzetére a 6 percben került sor. Ekkor Meyer távoli kísérletét védte Benaglio, majd két perccel később ismét a vendégek próbálkoztak, de Friedrich fejese nem okozott veszélyt. A 9. percben a VfL részéről Schürrle iramodott meg, aki kis híján gólt is szerzett, de szöglettel kellett beérniük a hazaiaknak. A 23. perc végén jónak tűnő kiugratás érkezett Huntelaar felé, de a holland támadó már csak az alapvonalnál érte el a labdát, amit beívelt ugyan, de a védelem tisztázott. Ezután rögtön a Wolfsburg támadása lövéssel fejeződött be, de Kolasinac kísérlete gyengére sikeredett, Fährmann számára pedig nem okozott gondot kivédeni ezt. A 30. percben Vierinha beívelése után Luiz Gustavo fejese után majdnem gól született, de kicsivel a labda mellé ment, az oldalhálót súrolva. Mezőnyben ekkor a Schalke volt jobb, de mindkét együttes próbált lendületes támadásokat vezetni. A 37. minutumban Perisic elé került a labda a Schalke kapuja előtt, a wolfsburgi pedig el is lőtte a játékszert, ami az ahhoz közel lévő kapusról pattant ki, majd Trasch jócskán célt tévesztve a végtelenbe bombázta a labdát. A játékrész hajrájában, a 44. minutumban kellett nagyot védenie a vendégek hálóőrének De Bruyne lövését követően, majd a következő percben Rodriguez távoli kísérletét is kivédte Fährmann. Voltak helyzetek az első félidőben mindkét oldalon, de a gól még váratott magára.

Viszont a fordulás után túlzottan sokat nem kellett várni, hiszen az első adandó nagy helyzetből gól született, melynek a kékek örülhettek. Az 54. minutumban Sané egyéni akciója végén szerzett szép találatot (0-1). A 68. percben nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, hogy egalizáljanak, de Schürrle túljutva nem tudott gólt szerezni, Fährmann kivédte a világbajnok lövését. Tíz perccel ezután viszont sikerült egyenlíteniük a Farkasoknak! De Bruyne a tizenhatos előteréből talált be, mellyel maradt esélye a győzelmet is megszereznie a Wolfsburgnak (1-1). Ezután három perc telt el, és Arnold szerezte volna meg a hazaiaknak a vezetést, de a Schalke hálóőre a helyén volt. A négyperces ráadást igyekezett a hazai csapat megnyomni, de gólt már nem láthattunk, így pontosztozkodással ért véget a Bundesliga 29. fordulójának rangadója. Ezzel 12 pontosra duzzadt a Bayern München előnye a VfL csapatával szemben.

Hajrára hangolódva

Még a fordulót megelőzően ismertette Jürgen Klopp elképzeléseit, mi szerint a szezon végén elhagyja a Borussia Dortmundot. A szakvezető 7 évig volt a sárga-feketék trénere, és sikert sikerre halmozott a csapattal, így egy dicső korszak zárul le a dortmundiaknál.
Azonban az élet így sem áll meg Németországban sem, még ha egy óriási horderejű és a világ futballját tekintve is komoly hírül szolgált Klopp bejelentése. A Bundesligában a 29. forduló küzdelmeit rendezték meg, és biztosnak tűnő pontok ellenére még maradt bőven megválaszolásra váró kérdés is a szezon végére. Ezután még 6 bajnokit játszanak le a csapatok, melyeknek sokak számára nagy téttel bíró meccsek lesznek.
A mostani forduló péntek este kezdődött, és a Meiert az idényre nélkülözni kénytelen Frankfurt otthon játszott döntetlent a 3. helyért küzdő Borussia Mönchengladbach ellen. A ‘Gladbach gól nélküli pontosztozkodásával, és azzal, hogy másnap magabiztosan nyert a Leverkusen, kiütve az idén győzni képtelen és kiesés szélére sodródó Hannovert. A Bayer 4 góllal győzte le a hannoveri csapatot, és ezzel előre is lépett a fekete-fehéreket megelőzve a 3., BL főtáblát érő pozícióba. Szombaton délután a Dortmund és a Bayern is hozta a kötelezőt. A listavezető játékosai már-már kezükben érezhetik magasba emelve a Salátástálat, míg a sárga-fekete klub könnyen elérheti az Európa Ligában való indulást érő 5. helyet. Eközben Dárdai Herthája is töretlen sikernek örvend, hiszen a fővárosiak zsinórban 7. meccsükön maradtak veretlenek, és a berliniek számára is elérhető lehet a második számú európai kupasorozat elérése. A Freiburg a kiesőzónából még inkább eltávolodás reményében fogadta a Mainzot, de izgalmas meccsen végül alulmaradtak a hazaiak, pedig kétgólos hátrányból felállni látszott a csapat, mégis eggyel kikaptak. A szombati nap utolsó meccsére Augsburgban került sor. A hazaiak gyorsan előnybe kerültek a veszélyzónában tanyázó stuttgarti klub ellen, de nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem. Majd egyre inkább uralta a meccset a VfB, de gólt Stevens csapata már nem, viszont a bajor klub tudott szerezni.Ma a Bréma a végjátékban győzte le a Stieberrel a kezdőben, és új edzővel – Bruno Labbadiával a kispadon – kiálló Hamburger SV csapatát. A kikötővárosiak nyerhettek is volna, a magyar támadó óriási helyzetet hagyott ki a 48. percben, de a pontszerzésre mindenképp volt esélye a HSV-nak. Viszont Behrami belépője után tizenegyeshez jutott a Werder, és Di Santo nem kegyelmezett. A forduló utolsó meccse volt a kör rangadója, hiszen az EL-ben 4 gólt kapó és a bajnokságban 2. VfL Wolfsburg a Schalke 04-t fogadta. A vendégek az 54. percben megszerezték a vezetést Sané révén, de a hajrához közeledve jött a válasz, hiszen De Bruyne a 78. minutumban egalizált. Ez volt egyben a meccs utolsó gólja, így mindkét csapat egy ponttal hagyhatta el a pályát a forduló rangadóját követően, melynek köszönhetően az éllovas müncheni klub már 12 ponttal előzi a Wolfsburgot. Még továbbra is maradtak nyitott kérdések a bajnokság végére, elöl-hátul nagy versenyfutásra lehet számítani, és mi erről természetesen be is fogunk számolni.

A Bundesliga 29. fordulójának eredményei:
Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach 0-0
Borussia Dortmund – Paderborn 3-0 (0-0)
Bayer Leverkusen – Hannover 96 4-0 (2-0)
Hoffenheim – Bayern München 0-2 (0-1)
Hertha BSC – 1. FC Köln 0-0
SC Freiburg – Mainz 2-3 (0-2)
FC Augsburg – VfB Stuttgart 2-1 (1-1)
Werder Bremen – Hamburger SV 1-0 (0-0)
VfL Wolfsburg – Schalke 04 1-1 (0-0)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) – 19 gól
2. Arjen Robben (Bayern München) – 17 gól
3. Robert Lewandowski (Bayern München)
4. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), Franco di Santo (Werder Bremen), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Thomas Müller (Bayern München) – 13 gól

A bajnokság állása:

Bundesliga

Nagy Dávid