Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Bravúros Villarreal hajrá – videóval

Fordulatos mérkőzéssel vette kezdetét a La Liga második fordulója, ahol a Villarreal a remekül védekező Espanyolt fogadta.

Egy darabig így nézett ki, aztán mégsem így lett/Kép: www.as.com

Egy darabig így nézett ki, aztán mégsem így lett/Kép: www.as.com

Egyértelműen sima hazai sikerre volt kilátás, hiszen a Villarreal minden szempontból magasabban jegyzett csapat mint barcelonai ellenfele – a szokottnál nagyobb játékosmozgás a nyáron viszont még okoz számukra problémákat, így óvatosan kell megfogalmazni az elvárásokat velük szemben. Az pedig, hogy ez egy nehéz meccs lesz, már a legelején látszott: az 5. percben már vezetett is a vendég csapat. A dologhoz hozzá tartozik, hogy a fején vérző Victor Ruizt az oldalvonal mellett ápolták, így egy darabig emberhátrányban volt a sárga mezes csapat – ekkor jött a gól is. A középpálya, a védelem és Areola kapus is hibázott, amit a Moreno passzával remekül kilépő Caicedo ügyesen ki is használt: elfektetve a kapust a hálóba passzolt. A hátrány felébresztette a kicsit álmosan kezdő Villarrealt, de nehezen birkóztak meg remekül védekező ellenfelükkel. Többet birtokolták a labdát, de lehetőségeik az első félidőben szinte nem is voltak – az Espanyol gazdaságosabban és sokkal pontosabban játszott. Kezdetben a második félidő sem hozott komoly változást, ám Marcelino edző húzásai döntőnek bizonyultak. A 64. percben Samu Garcia és Bakambu is beállt, három perccel később pedig össze is jött a gól: Samuel épp hogy beállt, azonnal gólpasszt adott Soldadónak, aki szép mozdulattal tüzelt a hosszúba.

Az egyenlítő gól kicsit megzavarta a vendégeket, akik mintha már nem hitték volna el, hogy képesek ponttal távozni a Madrigalból. Egymást követték a védelmi hibák, amelyeket nagy erőkkel próbáltak elősegíteni a hazai támadók – immár Jonathan dos Santos segítségével, aki csereként állt be. Samu Garcia óriási helyzetet hagyott ki, ami akkor akár a győzelem elszalasztását is jelenthette volna, ám percekkel később erre Bakambu cáfolt rá. A francia támadó Soldado passzából volt eredményes a 86. percben, ami a fordítást jelentette számukra. Az utolsó percekre 4 perc hosszabbítás és rengeteg időhúzás maradt – a Villarreal viszont ebből is be tudott találni. Úgy volt, hogy a labda a sarokba megy, ahol kellemesen elrabolnak vele pár értékes másodpercet az Espanyol orra elöl, ám nem lehetett nem észrevenni a rettenetesen védekező barcelonaiak között Bakambut, aki Soldado újabb gólpasszából megszerezte saját második és csapata harmadik gólját. A vége így 3-1 lett, ami ugyan nem tükrözi az erőviszonyokat – ekkora tudásbeli különbség nem volt – ám a küzdőszellemért és a remek edzői húzásokért megérdemelt a Villarreal részéről. Ha nehezen is, de kezd összeállni a Villarreal támadósora – az Espanyol védelme is mutatott szép dolgokat, de nekik talán még több dolguk lesz majd a továbbiakban.

http://www.dailymotion.com/video/x33gytn_all-goals-and-highlights-hd-villarreal-3-1-espanyol-la-liga-28-08-2015-hd_sport

Villarreal – Espanyol 3-1
G: Caicedo (5.), Soldado (67.), Bakambu (86., 93.)

Baranyai Balázs