Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima Bayern győzelem a bajor rangadón – videóval

A német bajnokság 21. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén bajor rangadót rendeztek. Az Augsburg hazai pályán fogadta a cimvédő és listavezető Bayern München együttesét.

12715195_1015958651808542_2147700712242035858_n

Augsburg– Bayern München 1:3 (0:1)
Helyszín
: WWK Arena (Augsburg), 30 660 néző  Vezette: Meyer
Gólszerzők: Bobadilla (86.) ill. Lewandowski (15., 62.), Müller (77.)
Sárga lap: Müller (72.)

Augsburg: Hitz – Max, Klavan, Hong (Janker 71.), Verhaegh – Gouweleeuw, Kohr – Caiuby, Trochowski (Trochowski 54.), Koo (Esswein 55.) – Bobadilla Vezetőedző: Weinzierl

Bayern München: Neuer – Alaba, Bernat, Kimmich, Lahm (Rode 83.) – Vidal (Rafinha 57.) – Müller, D. Costa (Coman 83.), Thiago, Robben – Lewandowski Vezetőedző: Guardiola

A Bayern München játékosai Holger Badstubert biztató mezben léptek pályára az Augsburg otthonában, ugyanis a német védő ismét, előreláthatóan 3 hónapra kidőlt bokasérülés miatt. Az Augsburg edzője, Markus Weinzierl az egyetlen a Bundesligában, aki már kétszer legyőzte Guardiola által irányított Bayern Münchent.A 16. percben, Lewandowski góljával megszerezte vezetést a Bayern! Robben – Müller – Lewandowski összjáték végén a lengyel csatár egy szép csellel hozta magát helyzetbe. Ez volt pályafutása tizedik gólja az Augsburg ellen, harmadik a Bayern színeiben. A lengyel csatárnak ez volt az idei szezonban a 20.találata Lewandowski profi gólja után szépen őrizte az eredményt a Bayern München. A hazaiaknak az első félidőben komoly lehetősége nem nagyon adódott. A Bayern előtt sem adódott komoly lehetőség inkább csak távoli lövéseik voltak. Többnyire türelemjáték zajlott a pályán , az Augsburg 10 emberrel védekezett. A 45. percben álltak a legközelebb az újabb találathoz, azonban Douglas Costa lövését hárította a kapus. A második félidő Bayern helyzetekkel indult, de csak lövésekig jutottak a bajorok. Thiago zseniális labdáját követően a 62. percben Lewandowski egyedül vihette a kapusra a labdát és nem is hibázott ezzel megduplázva a bajorok előnyét. Ezzel a találattal a lengyel gólvágó átvette a vezetést a góllövőlistán immáron 21 találattal. A 69. percben a holland válogatott Robben előtt is adódott egy lehetőség, de középre tartó lövését könnyedén hárította Hitz. A 77. percben végleg eldöntötte a találkozót sorsát a címvédő gárda, Douglas Costa passzát Thomas Müller váltotta gólra. A 86. percben egy szép támadást követően szépített az Augsburg. Bobadilla lemásolta Lewandowski első gólját és fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot. A Bayern így továbbra is 8 ponttal vezeti a tabellát megelőzve a Dortmund gárdáját. Az Augsburg pedig komoly harcra számíthat a kiesés elkerüléséért.

https://www.youtube.com/watch?v=KD6Ta_dIkzc

https://www.youtube.com/watch?v=TlJG_Sux7GU

A forduló további eredményei:
Mainz – Schalke 2:1

Wolfsburg – Ingolstadt 2:0
Werder Bremen – Hoffenheim 1:1
Stuttgart – Hertha 2:0
Darmstadt – Leverkusen 1:2
Dortmund – Hannover 1:0
Köln – Frankfurt 3:1
Hamburger – Mönchengladbach 3:2

A 21. forduló a Schalke vereségével kezdődött pénteken, ezúttal Mainzban kaptak ki. Ezzel a Mainz fellépett az EL selejtezőt érő hatodik helyre. Hét nyeretlen mérkőzést követően győzött újra a Wolfsburg az újonc Ingolstadt ellen. A tavasszal továbbra is szárnyal a Stuttgart együttese, ezúttal Dárdai Pál együttese volt az áldozat és ezzel már feljöttek a tabella első felébe. A Leverkusen hátrányból fordított az újonc Darmstadt otthonában. A Borussia Dortmund nagy nehézségek árán győzött hazai pályán Szalai Ádámot is foglalkoztató Hannover ellen. A Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt sima vereséget szenvedett a Köln otthonában. November 28-a után győzött újra a Hamburg a Mönchengladbach ellen.  A tabellán nagy változás nem történt a Bayern továbbra is 8 ponttal vezet a Dortmund előtt. A Leverkusen pedig feljött a harmadik helyre.

Bundesliga tabella 21

Kép forrása: Bayern hivatalos facebook oldala

Ondik Gábor