Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevilla zsinórban harmadszor jutott az Európa Liga döntőjébe! – Videóval!

A Shakhtar próbálta tartani magát, de a Sevilla könyörtelen volt. Ez volt Emery 100. európai kupameccse. Az összecsapás hőse Gameiro pedig az elmúlt öt EL meccsén öt gólig jutott. A Shakhtar minden tőlük telhetőt megtett, még gólt is szereztek, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

sevilla

Forrás: ESPN

Sevilla – Shakhtar Donyeck: 3-1 (1-1)

Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion Nézők: 35000 Vezette: Björn Kuipers

Gólszerzők: Gamerio (9, 47.), Mariano (59.), ill. Eduardo (45.)

Sárga lapok: Banega (30.), Vitolo (87.),  ill. Marlos (12.), Rakitsky (15.) Kucher (20.), Srna (48.) Eduardo (61.) Stepanenko (76.)

Kiállítás: –

Sevilla: Soria – Tremoulinas (Escudero 74.) – Carrico – Rami – Mariano – Vitolo – N’Zonzi – Krychowiak – Coke – Benega (Cristóforo 89.) – Gamerio (Iborra, 82.) Vezetőedző: Unai Emery

Shakhtar Donyeck: Pyatov – Srna – Kucher – Rakitsky – Ismaily – Malyshev – Stepanenko – Marlos (Wellington, 83.)– Kovalenko – Taison (Bernard, 76.) – Eduardo (Dentinho, 84.) Vezetőedző: Mircea Lucescu

Az első félidőben a Sevilla próbálta dominálni a játékot, az ukránoknak csak jelenetei voltak, és a 9. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak. A középpályán Malisev eladta a labdát, amire lecsapott Gameiro és a kapu felé sprintelve Pyatov lába között juttatja a labdát a kapuba. A gól után is a Sevilla irányította a mérkőzést, a vendégek inkább a szabálytalanságokban jeleskedtek, így kaptak három perc alatt két sárga lapot. A 20. percben megállt a játék, mivel Kucher a könyökével eltalálta Gamerio arcát, akinek ezután vérzett a szája, és el kellett állítani a vérzést. A Shakhtar ezek után végzett egy-két támadást, de egyik sem volt veszélyes, de legalább többet birtokolták a labdát. Ezzel szemben, amikor a Sevillához került a labda, mindig eljutottak a kapuig, ami leginkább Gameironak volt köszönhető. A 32. percben jutott először lehetőséghez a Shakhtar, Taison egy távoli lövésével, de a labda a kapu felett szállt a nézők közé. Ezt követően egyre inkább a vendégeknél volt többet a labda, és el is jutottak néhány lövésig és kezdték átvenni az irányítást. A 42. percben azért megvillant a Sevilla, szabadrúgásból fejelt Krychowiak a kapu felé. A Sevilla a vendégek kapujánál maradt, de a Sahktarnak sikerült felszabadítania és kontrával megindult előre. Marlos labdája került Eduardo elé, aki higgadtan passzolta a labdát a jobb alsó sarokba. A gól után is próbált nyomást gyakorolni a Shakhtar, de az eredmény a félidő lefújásáig változatlan maradt.

A második félidőt a Shaktar kapuralövése nyitotta, amit Soria könnyen hárított. A félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, vagyis a vendégek tartották a labdát. Viszont a 47. percben sikerült elvenni a vendégektől és megindulhattak a hazaiak a kapu felé. Krychowiak gyönyörűen indította Gameriot, aki a kapust kicselezve rúgta be az üres kapuba a labdát. A gól után feléledt a Sevilla, és egyre ügyesebben futballoztak, az ukránok inkább durván letámadtak, hogy megakadályozzák a spanyolok próbálkozásait. Az 58. percben Gameiro egy csodálatos mozdulattal növelhette volna az előnyt, de a labda a kapu fölé ment, viszont nem kellett sokat várni az újabb gólra. Egy perccel később Mariano a jobb szélen vezette előre a labdát és úgy döntött, hogy ellövi, ami pontosan a bal felső sarokba csavarodott. A Sevilla továbbra is dominált, a Shakhtar kicsit magába zuhant a harmadik gól után, de próbálkozott, ha volt lehetősége, főleg szabadrúgások tekintetében. A 69. percben viszont a Sevilla egy szabadrúgása volt veszélyes, amikor Krychowiak fejelhetett a beívelés után, viszont a labda centikkel a kapu mellé ment. Erre válaszolt a 71. percben Eduardo a másik oldalon, amikor Srna passzát fejelte ugyanúgy pár centivel a Soria kapuja mellé. A 73. percben a tizenhatoson belül eltalálták Grameiro lábát, de a bíró sípja néma maradt. A meccs utolsó tíz percét is a hazaiak irányították, az ukránok már csak a lepattanókra játszottak, ha labdához jutottak passzolgattak, de nem változott a végeredmény, a Sevilla pedig ismét bejutott a döntőbe.

Szigeti Andrea