Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: „Ronaldonak köszönhető a győzelem”

A Real Madrid szombat este besöpörte a klub történetének tizenegyedik BEK/BL győzelmét, amely sikernek már vezetőedzőként volt részese a francia szakember, miután a kilencedik trófeát 2002-ben még játékosként ünnepelhette.

crzidane001 www.sportes

Zinedine Zidane alig fél éve vette át a Real Madrid irányítását, és soha nem is szégyellte kimondani, hogy nem szakít az addigi alapelvvel, és bizony ő is Cristiano Ronaldo játékára, és szellemiségére fogja építeni a csapat stílusát.

Az Atlético ellen megnyert finálét követően nehéz volt elmenni a tény mellett, hogy bizony a portugál sztár finoman szólva sem nyújtott túl jó produkciót, ám mivel ő lőtte be az utolsó, győzelmet érő tizenegyest, lehetetlen nem hőssé emelni.

Ronaldo magasztalását tehát Zidane sem hagyhatta ki, aki azért inkább a játékmester kézzel nem megfogható, egész csapatot meghatározó mentalitását emelte ki:
„Ő szerezte meg nekünk a győzelmet. Ő volt az a játékos, aki a végén kiharcolta nekünk a sikert. Jó volt, harcolt, sokat futott, mint mindenki más, és mindig pozitívan gondolkozik. Mindig segített a csapattársainak. A hosszabbításban megbeszéltük, hogy mikor fog tizenegyest rúgni. Örülök.” – nyilatkozta a gall mester, az AS-nak.

Balogh József