Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb rangadót nyert a Juve!

Újra itt van az olasz bajnokság. Sőt, már a második fordulót kezdjük meg. A hétvégét rögtön egy rangadóval kezdte meg Itália. A Lazio fogadta otthonában a Juventus gárdáját. Mindkét csapat győzelemmel kezdte meg a szezont, így önbizalommal teli futballisták léphettek pályára. Nézzük milyen eredménnyel egymás ellenében. 

14117976_1476830965677461_5169639505794741212_n

Lazio – Juventus 0:1 (0:0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Játékvezető: Guida (olasz)
Gólszerzők: Khedira (61.)
Sárga lap:  Radu (18.) ill Alex Sandro (42.), Lemina (61.)
Piros lap: –

Lazio: Marcehetti – Bastos, De Vrij, Radu – Basta, Parolo, Biglia, Lukaku – Felipe Anderson, Immobile, Lulic Vezetőedző: S. Inzaghi

Juventus: Buffon – Benatia, Barzagli, Chiellini – Dani Alves, Khedira, Lemina, Asamoah, Alex Sandro – Dybala, Mandzukic Vezetőedző: Allegri

Amennyiben nem tudtam volna, hogy ez a két csapat olasz és az olasz bajnokságot nézem, azt hihettem volna, hogy egy skót – angol egyvelegű pontvadászatnak a gárdáit látom egymás ellen. Elképesztően sok egy az egy elleni párharc volt. A Lazio rengeteg energiát mozgósított arra a célra, hogy a Juve kulcsembereit kivegye a játékból. Sikerrel is tették ezt, hiszen a Juvénak csak elvétve voltak helyzetei. Igaz, ez azzal járt, hogy ők maguk egyáltalán nem tudtak kapura lőni. Igaz, így is majdnem megszerezték a vezetést, de Benatia nagyszerűen védekezett. Mindenesetre a Juve eléggé szenvedett a félidő alatt, ami a Lazio nagyszerűen felkészített játékosainak volt köszönhető.

A második játékrészben bekövetkezett az amit lehetett sejteni. A Lazio nem bírta végig erővel azt a fajta agresszív stílust amit az eső félidőben játszott. A Juve a félidő elejétől kezdve egészen a játékrész közepéig folyamatosan dolgozta ki a helyzeteit. Lehetőség adódott Mandzukic és Khedira és Dybala előtt. Mi több az utóbbi két illető össze is hozta a Juventus vezető találatát. Az argentin tehetség szépen emelte be a labdát a lendületből érkező Khedirának, aki átvette majd a hosszúba gurította el a labdát. 0:1. A vezetés megszerzése után a torinói alakulat szokásához híven visszaállt. Összességében a Lazionak ez sem volt elég. Összesen két kapura lövésig jutottak el 90 perc alatt. Ebből egy találta el Buffon kapuját. Parolo próbálkozott távolról, ám a labdája pont középre érkezett. A Juve újfent profi módon húzta be a mérkőzést.

Borbély Szabolcs