Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kikapott a Bilbao, a Sassuolo nem bírt az osztrákokkal – videóval!

Nagyon simán győzte le a belga Genk csapata az Athletic Bilbao csapatát, a spanyoloknak habár megvoltak a helyzeteik, értékesíteni már nem tudták őket. Az F csoport másik meccsén a Sassoulon kifogott a Rapid Wien, sokáig a bécsi csapat vezetett, de végül sikerült egyenlíteniük. 

101083

Forrás: voetbalkrant.com

Genk – Athletic Bilbao : 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Brabec (40.), Ndidi (83.)
Sárga lapok: Susic (64.) ill. Aduriz (24.), Alvarez (60.), Muniain (90.), Martinez (90+4.)
Kiállítás:  – ill.-

Izgalmasan kezdődött a találkozó, mindkét csapat támadó felfogásban játszott. Először a Bilbao jutott közel az ellenfél kapujához, a 21. perben Aduriz be is talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Aztán beindult a Genk, és elkezdték ostromolni a spanyolok kapuját, és a 40. percben meg is szerezték a vezetést. Leon Bailey kapott szép beadást és el is tudta lőni a labdát, de a kapu védeni tudott, a kipattanót viszont Jakub Brabec értékesítette.

A második félidőben is veszélyesebb volt a belga csapat, ami a kapura tartó lövések arányában is megmutatkozott. A 68. percben a Bilbao kapusának kellett hatalmas védést bemutatnia, amikor Pozuelo tizenhatosról leadott lövését védte remek mozdulattal, mielőtt a labda a bal alsó sarokba ment volna. A 80. percig eseménytelen volt a meccs, aztán a 83. percben már a második gólját szerezte a Genk. A védők még kifejelték a labdát a kapu elől, viszont az épp Ndidi lába elé került, aki távolról a kapu bal oldalába lőtt fantasztikus gólt. Az eredmény maradt, az Bilbao pedig három ponttal a csoport utolsó helyén áll, míg a Genk vezeti a csoportot.


Rapid Wien – Sassuolo: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Schaub (7.) ill. Schrammel (66. – öngól)
Sárga lapok: Murg (59.) ill. –
Kiállítás:  – ill.-

Talán még izgalmasabb volt a Rapid Wien – Sassuolo találkozó. Az osztrákok már a 7. percben vezetést szereztek. A kapu előtti kavarodásban Louis Schaub maradt teljesen egyedül, és miután elé került a labda egyből belőtte a hálóba. Az olaszok nem hagyták annyiban, mindenáron meg akarták szerezni a vezetést, de a Rapid Wien is kialakította a helyzeteit, főleg a nagyon szép kontráikból.

A második félidőre is maradt az eredmény, de egyre jobban játszott a Sassuolo. Az 59. percben Defrel lövését még kitudta védeni Strebinger kapus, végül szerencséjük lett, mivel a 66. percben egy öngóllal kiegyenlítettek. Thomas Schrammel próbált meg egy beadás után fejjel tisztázni a tizenhatoson belül, de a fejéről saját kapujának bal oldalába pattant a labda. A meccs végéig kiegyenlített volt a küzdelem, de végül nem bírtak egymással a csapatok, és maradt az 1-1-es döntetlen.

Videó hamarosan!

A tabella állása az F csoportban:

fcs

Szigeti Andrea