Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Allegri reakciója a Dinamo Zagreb elleni meccs után!

Mint ismert, a Massimiliano Allegri által irányított Juventus tegnap hazai környezetben 2-0-ás sikert aratott a Dinamo Zagreb ellen, ennek köszönhetően csoportelsőként jutottak tovább. A “zebrák” gyakorlatilag félgőzzel is legyűrték a horvát együttest. Az olasz tréner elmondása szerint, az elsődleges célt már teljesítették azzal, hogy bejutottak az egyenes kieséses szakaszba. 

hi-res-802a2ac24f874da20edf531927780258_crop_north

A H-csoport küzdelmei tehát befejeződtek, és a csapat bejutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, ezzel teljesült a szezon első komolyabb akadálya. Massimiliano Allegri jó hangulatban van, miután Bianconeri könnyedén vette az akadályt a Dinamo Zagreb ellen. 

“Ez volt az elsődleges célunk a szezonban, ezt teljesítettük, és boldog vagyok emiatt. A szünetet követően jobban játszottunk, de a legfontosabb az volt, hogy nyerjünk hazai pályán. 

Az olasz szakember elárulta azt is, miért változtatott a taktikán a második félidőre:

“Szerettem volna, ha középen több játék folyik. Az első félidőben túl sok volt a szabad terület, ennek köszönhetően gyorsabban is fáradtunk. Ezen változtatnunk kellett annak érdekében, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát. Ez elsődlegesen nem is formációtól függ….”

Allegri természetesen azt is hangsúlyozta, hogy most egy ideig nem foglalkoznak az európai kupasorozattal. 

“Nem fogunk gondolkodni a következő Bajnokok Ligája mérkőzésünkön, illetve a legjobb 16 közötti ellenfélen sem. Most egy ideig a bajnokságra és a Szuperkupára kell összpontosítanunk.”