Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Elrúgóhoz áll a 115-szörös argentin válogatott

Hétvégén Marokkóban rendezik a legrangosabb footgolf sorozat az European Footgolt Tour (EFT) utolsó állomását, s a 15. fordulót követően új bajnokot avatnak. A mezőny roppant nívós, a helyszín pedig gyönyörű. Emellett pedig újabb híres sportoló tűnik fel a sportág mellett Roberto Ayala személyében.

footgolf-ayala

Roberto Ayala neve mindenki számára ismerősen csenghet. A most 43 esztendős egykori hátvéd 1994 és 2007 között kirobbanthatatlan volt az argentin nemzeti csapat védelméből. A címeres mezt 115 alkalommal ölthette magára, s 7 ízben még a kapuba is betalált. A németországi világbajnokságon a házigazdák elleni negyeddöntőben ő szerzett vezetést Argentínának, majd a büntetőpárbajban tizenegyest vétett. Olimpiai bajnok, a 2006-os vb álomcsapatának tagja, kétszeres spanyol bajnok, UEFA-kupa és szuperkupa győztes játékos. Klubszinten legfőbb sikereit a Valencia mezében érte el, de volt a Napoli, Milan, Zaragoza trió játékosa is. Most footgolfozásra adta a fejét.

roberto_ayala-826

Nem Ayala az első és nem is az utolsó, aki feltűnik ezen új, ám egyre dinamikusabban fejlődő sportágban, mely nincsen korhoz kötve, az aktív profi évek után is ellehet kezdeni, s nagyon sokáig lehet játszani szenior kategóriás versenyzőként is. Korábban már csináltunk egy gyűjtést azokról a hírességekről, akik látogatják, vagy kipróbálták már a footoglfot. Nemrégiben John Terry is footgolf videót töltött fel közösségi oldalára.