Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zanetti: ” A Scudettoért folytatott verseny még nyitott”

Az egykori Inter legenda kifejtette a véleményét a Serie A jelenlegi állásáról és a csapatok esélyeiről. Igazából nem mondott nagy bölcsességeket, inkább megmaradt a diplomatikus, udvarias beszédnél. Nehéz belőle közönséghajhász cikket írni, de mégiscsak beszélt, amit illik tudatni a világgal.

www.sempreinter.com

www.sempreinter.com

Az argentin klubikon egy jótékonysági rendezvényen képviselte az Intert és ott találták meg a sajtó emberei szegény szerencsétlent. Ilyenkor persze jönnek a szokásos blőd kérdések, hogy mégis mire számít a bajnokság kapcsán, hogy látja az esélyeket. Nagyjából olyan töltetük van a kérdéseknek, mikor hazaérve a suliból, édesanya megkérdi, hogy mégis mi volt az oktatás szentélyébe, amire persze az a válasz, hogy “semmi”.

Jóformán ezzel egyenértékű választ adott az egykori hátvéd is:

“ Ez egy nagyon összetett és csodálatos liga, remélem , hogy így is marad. Úgy gondolom, hogy a Juve a favorit, de rengeteg olyan csapat van, akik bátran álmodhatnak a Scudettoért folytatott versenyről.  A potenciál megvan megannyi csapatban és remélem ezzel élnek is, hiszen ez tesz minket szurkolókat boldoggá.”

Hogy mit lehet ebből kivenni? A jó modort. Mást igazán nem. Ne legyünk azért álszentek még ha a szurkolói nézőpont kapcsán is nyilvánulunk meg, hiszen mérget vehetünk rá, hogy aligha bánná Zanetti, hogyha a Juve helyében az Inter kullogna a bajnokság első helyén idestova hat éve. Ám tény, hogy most talán kiélezettebb a bajnoki címért folytatott harc. A Roma mindössze egy ponttal van lemaradva a zebráktól és bár mondhatjuk, hogy a csíkosok egyel kevesebb találkozót játszottak le, nem olyan biztos az, hogy regnáló bajnokban van annyi erő, hogy meg is védje a címet.

A farkasok mellett még számolniuk kell a Napolival is közvetlenül. Bitang jó format mutatnak eddig Sarriék és nem úgy tűnik, hogy megtudnának torpanni. Habár az Inter nincs harcban a végső serlegért, azért illik egy Zanettis cikkben megemlíteni őket. Szóval zsinorban az ötödik meccsüket nyerték meg a Chievo ellen, ráadásul jó játékkal. Amennyiben így haladnak tovább , számolni kell velük a dobogóért vívott harcban

Szerző: Borbély Szabolcs