Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Út a VB-re – Veterán sztárok a brazil keretben!

A brazil válogatott alig egy héten belül megkezdi 2017-es szereplését, egy olyan év részeként, amelynek során egyetlen nagy tornán sem lesz érdekelt. Az olimpiai címvédő együttes mestere, Tite egy nagyon érdekes keretet hirdetett ki.

diegorobinho001

A brazilok szövetségi kapitánya ugyanis klub-elfoglaltságaik miatt csak a hazai bajnokságban játszókra számít a január 25-i, Kolumbia elleni meccsen. A Rióban rendezendő találkozó bevételét egyébként a Chapecoense tragédiájában elhunyt játékosok, stábtagok hozzátartozóinak ajánlják fel.

Tite ma elárulta azt a huszonötös névsort, akik lehetőséget kaphatnak a kolumbiaiak ellen. Meglepetésként tarthatjuk számon két neves visszatérő felbukkanását is. A több, jó nevű tehetség (a kapusok között például ott van az olimpiát nyert gárda elsőszámú portása, Wewerton is) mellett ugyanis a keret tagja a már egyaránt harminc felett járó Diego Ribas és Robinho is. Előbbi, a korábban a Juventus-ban és az Atlético Madridban is megfordult karmester 2008 és 36 korábbi szereplés, míg az egykor Ronaldo utódnak kikiáltott csatár (Real Madrid, Manchester City, AC Milan) 2015 és kilencvenkilenc válogatott után először bizonyíthat újra a Selecao legendás mezében.

Íme, az idén csak a világbajnoki selejtezőkre koncentrálni kénytelen brazil válogatott kerete:
Kapusok: Alex Muralha (Flamengo), Danilo Fernandes (Internacional), Weverton (Atlético-PR)
Védők: Fábio Santos (Atlético-MG), Fagner (Corinthians), Jorge (Flamengo) Marcos Rocha (Atlético-MG), Pedro Geromel (Grêmio), Luan Garcia (Vasco), Rodrigo Caio (São Paulo), Vitor Hugo ( Palmeiras)
Középpályások: Camilo (Botafogo), Diego (Flamengo), Gustavo Scarpa (Fluminense), Henrique (Cruzeiro), Lucas Lima (Santos), Rodriguinho (Corinthians) Walace (Grêmio), Willian Arao (Flamengo)
Csatárok: Diego Souza (Sport), Dudu (Palmeiras), Luan (Grêmio), Robinho (Atlético-MG)

Balogh József