Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Januárban nehéz játékost igazolni, de megpróbáljuk”

Az angol labdarúgó élvonalban szereplő Liverpool FC szombat délután meglepő és teljességgel váratlan vereséget szenvedett hazai környezetben a Premier League egyik legfőbb kiesőjelöltjétől, a Swansea-től. A vörösök szempontjából rendkívül csalódást keltő eredményt követően ismét felerősödtek azok a hangok, melyek a Liverpool keretének erősségét kérdőjelezik meg, és a januári átigazolási piacon való sürgés-forgást várják a klubtól. Jürgen Klopp se kerülhette ki az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

skysports-jurgen-klopp-liverpool-swansea_3874958Jürgen Klopp dühöng a Swansea elleni bajnokin (fotó: Sky Sports)

Az LFC német menedzsere a Sky Sports kérdéseire reagált, és elmondta, hogyan viszonyulnak a vörösök a januári átigazolási ablakhoz.

“Teljesen megszokott, hogy az emberek nagy része azt találgatja, vajon melyik játékost szerezzük meg az átigazolási időszak során” – mondta Klopp. – “Egyrészt elég egyszerű a szituáció, ám bizonyos szempontból mégsem az. Nem arról van szó, hogy mi nem akarunk játékost igazolni. Szeretnénk! De az a helyzet, hogy azokat a játékosokat, akiket valóban erősítésnek gondolunk, nem igazán akarja elengedni aktuális klubjuk. Ez nem a pénzről szól, hanem a januári átigazolási ablak egyik sajátossága.”

Való igaz, hogy januárban mindig jóval kevesebb igazolást ütnek nyélbe a klubok, mint nyáron. Ennek egyik oka, hogy szezon közepén nem igazán akarják elherdálni kulcsembereiket a klubok, sokkal inkább venni szeretne mindenki, semmint értékesíteni.

“A klubok álláspontja az, hogy fél évvel a szezon vége előtt nem igazán találnak megfelelő játékosokat a meglévők helyére, szóval szívesebben adnak el nyáron, mint télen” – vezette le logikusan a német menedzser. – “Szóval ez a helyzet. Próbálkozunk, de ha nem tudjuk leigazolni azt, akit szeretnénk, nem hagyhatjuk magunkat belekergetni rossz döntésekbe azzal, hogy kényszerből veszünk valakit, akit nem is igazán akarunk.”

A Liverpoolt számos esetleges transzferrel hozták összefüggésbe az utóbbi egy hónap folyamán, felmerült például a Szpartak Moszkva spílere, Quincy Promes, a Borussia Dortmund szélsője, Christian Pulisic, a Southampton középhátvédje, Virgil van Dijk, és még sokan mások. Ám egyelőre kevés konkrétumot hallani a vörösök erősítéseivel kapcsolatban, márpedig az idő vészesen fogy a Mersey partján is…

Szerző: Draskovics Tamás