Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Vajon a Bernabéuban is meglepetés születik? – előzetes

Izgalmasnak ígérkező mérkőzést rendeznek a mai nap folyamán a Santiago Bernabéuban, hiszen a Zinedine Zidane által irányított Real Madrid a Maurizio Sarri vezette S.S.C. Napolit látja vendégül. A két együttes összecsapását a Sport 1 közvetíti, amely természetesen 20:45-től veszi majd kezdetét.

realnapoliuj

A két együttes formája az elmúlt időszakban:

Real Madrid:  Az elmúlt mérkőzései alapján valamelyest sebezhetőbbnek mondható el a “királyi gárda”, mint a szezon korábbi részeiben, ám továbbra is nehéz dolguk van az ellenfeleknek a Zidane vezette együttessel szemben. Az idei esztendőben ezidáig mindössze kétszer szenvedett vereséget a Real Madrid, egyszer hazai környezetben a Celta Vigo ellen, míg idegenben a Sevillával szemben. A blancók 2017-ben eddig kilenc tétmérkőzést játszottak le, melyek közül ötöt megnyertek, kétszer játszottak döntetlent illetve ahogy már korábban említettük, két alkalommal pedig vereséget szenvedtek. A gólok számával rendkívül jól áll a csapat, hiszen ezen összecsapásokon rendre betaláltak.   

S.S.C. Napoli: Talán pár hónappal ezelőtt sokan úgy vélték volna, a nápolyi alakulat hatalmas pofonba szaladna bele a Bernabéuban, viszont jelenlegi formájukat tekintve nem kicsi rá az esélye, hogy Sarri legénysége kellemetlen pillanatok mellett akár többre is képes lehet a mai találkozón. A Napoli ebben az esztendőben még nem talált legyőzőre, ráadásul úgy, hogy azért Hamsíkék vívtak már meg egy-két rangadót. Szintén igaz rájuk is az az állítás, amely mai ellenfelükre, azaz az elmúlt meccseiken rendre betaláltak. Ebben az esztendőben nyolc összecsapáson van túl az olasz klub, melyek közül hetet megnyerte, míg egy alkalommal döntetlent játszott. Nem kis meglepetésre az egyetlen döntetlenjüket a Palermo ellen játszották, méghozzá hazai környezetben. 

A  két csapat egymás elleni múltja:

A Real Madrid és a Napoli nem éppen tegnap mérhette össze tudását. A két csapat először és egyben utoljára 1987-ben találkozott egymással, ráadásul pont a legrangosabb európai kupasorozat keretein belül, amelyet akkoriban még BEK-nek hívtak. Nápolyban 1-1-es döntetlent játszottak egymással a felek, míg Madridban a Napoli 2-0-ás vereséget szenvedett. 

Sérültek:

Real Madrid: Zidane egyedül Gareth Bale szolgálataira nem számíthat, így tehát gyakorlatilag szinte a legerősebb kezdőjét küldheti fel a francia tréner. 

S.S.C. Napoli: Az olasz csapatnál mindenki bevethető állapotban van, bár minden bizonnyal Milik a cserepadról fogja még csak figyelni a társait, mivel nemrég tért vissza egy hosszadalmas sérülésből. Sarri tehát szintén egy bombaerős csapatot küldhet fel a pályára. 

Végezetül pedig jöjjön egy kis kedvcsináló videó:

https://www.youtube.com/watch?v=H37BlESJhbU

Németh Boldizsár