Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Hiába hajtott a Leverkusen, az Atlético legyőzte őket – videóval

Jól kezdte a mérkőzést az Atlético Madrid, hamar két gólos előnyre tettek szert, de a Leverkusen folyton visszajött a játékba, ám annyira már nem tudott, hogy ki is egyenlítsen, sőt ők jöttek ki rosszabbul a végén. Gabi és Felipe Luis a sárga lapok miatt kihagyja a visszavágót, de az Atléticónak nagyon rosszul kell játszania ahhoz, hogy elveszítse a továbbjutást. 

grrgrggg

Forrás: UEFA Champions League Twitter

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid: 2-4 (0-2)
Helyszín: BayArena (Leverkusen)  Vezette: William Collum

Gólszerzők: Bellarami (48.), Savic (68. – öngól) ill. Saul (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59. – büntetőből), Torres (87.)
Sárga lapok: Henrichs (15.), Dragovic (58.), Wendell (64.), Aranguiz (74.) ill. Torres (88.), Gabi (89.), Filipe Luis (90.)
Kiállítás:  – ill. –

Bayer Leverkusen: Leno, Wendell, Toprak, Dragovic, Henrihs, Brandt (Bailey 88.), Kampl, Aranguiz, Bellarabi (Pohjanpalo 66.), Havertz (Volland, 56.), Chicharito. Vezetőedző: Roger Schmidt

Atlético Madrid: Moya, Vrsaljko, Savic, Gimenez, Felipe Luis, Koke, Gabi, Saul, Carrasco (Torres, 78.), Griezmann (Correa, 78.), Gameiro (Thomas, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone

Az Atletico Madrid kezdte jobban a mérkőzést, szinte csak ők támadtak. A 12 percben jött az első nagy helyzetük, amikor Griezmann próbálkozott a tizenhatoson belülről, de a kapus védte a lövést. Egy perccel ezután majdnem öngólt rúgott a Leverkusen, de a labda végül a kapufáról pattant vissza. A 14. percben válaszolt erre a hazai csapat, de Kampl lövése elakadt. A 17. percben azonban az Atlético Madrid szerezte meg a vezető gólt. Saul csinált magának helyett a tizenhatoson belül, majd gyönyörűen csavarta a labdát a bal felső sarokba. A következő percek a hazai csapaté voltak, de nem voltak kapura veszélyesek, olyannyira, hogy a 25. percben jött a második Atlético gól. Dragovic hibázott egy falszabadításnál, majd a labda épp Gameiro elé pattant, aki egészen a kapuig szaladt vele, majd az utolsó pillanatban lepasszolta Griezmann-nak, aki könnyedén lőtt a hálóba. A Leverkusen nem adta fel, volt is két nagy helyzetük Az elsőnél Koke szabadított fel, amelynek következtében majdnem a kapuba pattant a labda, majd az ezt követő szöglet után kellett hatalmasat védeni Moyának. A 24. percben megint Dragovic hibázott Gameiróval szemben, akinek ismét sikerült Griezmannhoz juttatnia a labdát, de ezt a próbálkozást Leno bravúrral védeni tudta. Többet volt a labda a hazai csapatnál, többet is támadtak, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Így zárult az első játékrész.

A második félidő góllal kezdődött, hiszen a Leverkusen a 48. percben szépített. Egy passzolgatós támadás végén Henrichs lőtte Bellarami elé a labdát, aki végül a háló jobb felső sarkába csavart. Az 50. percben Gameiro válaszolhatott volna, de lövése a felsőlécről pattant vissza. Az 52. percben megint Gameiro került főszerepbe, ahogy lefutotta a védőjét és beadta középre a labdát, de Griezmann későn érkezett rá a kapu előtt. Nem örülhetett sokáig a Leverkusen a szépítő gólnak, hiszen Dragovic ismét hibázott, ami miatt tizenegyest ítélt a játékvezető az Atlético Madridnak. Az eddig kiválóan futballozó Gameiro állt a labda mögé, és könnyedén értékesítette a büntetőt. Innen már nagyon nehéz volt a Leverkusen számára, főleg, hogy az Atlético Madrid a gól után is támadt. Aztán ismét érdekessé vált a meccs, amikor a Leverkusen ismét szépített a 68. percben. Most Moya hibázott, amikor a felé érkező labdát Savic lábára ütötte ki, ahonnan pedig bepattant a kapuba. A Leverkusen megérezte, hogy lenne esélyük egy döntetlenre, ezért minden erejükkel a támadásokra összpontosítottak. Simeone a védekezés segítésére lecserélte támadóhármasát, így viszont nagyon veszélyessé vált a Leverkusen. Először Savic mentett egy fejes után, majd Felipe Luis piszkálta ki a labdát a gólvonalról. De minden próbálkozás hiábavaló volt, hiszen még így is az Atlético Madrid tudta növelni az előnyét a 87. percben. Vrsaljko adta be a szélről a labdát, amire Torres érkezett és zavartalanul fejelt a kapuba. Volt még helyzete a Leverkusennek, de ideje már nem maradt a szépítésre sem, így két gólos hátrányban várják a madridi visszavágót.