Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maratoni bajnokság jöhet

Érdekes információkat tudott meg honlapunk a következő NB I-es idénnyel kapcsolatban. Egyes hírek szerint ugyanis az MLSZ szakít a tavalyi és idei fura kiírással, a 2017/18-as szezonban a csapatok már négyszer mérkőzhetnek meg egymással, mely 44 fordulót jelenthet.

nb120172

Hosszú – hosszú évekig 30 fordulós bajnoki rendszer volt Magyarországon. Egy időben 34 (mikor 18 csapat volt), egy időben pedig  32 (12 csapat, kétszer játszott egymással, majd alsó és felsőházban újból kétszer) bajnokit rendeztek. A következő bajnoki év maratoni hosszúságú lehet, hiszen a 12 csapat négyszer mérheti tudását egymással, mely 44 bajnokit jelenthet. Mivel a magyar csapatok már augusztus közepén nem szoktak nemzetközi kupában szerepelni, így nemzetközi meccsekkel nem lenne ütközés, ha szerda – szombat ritmusban játszanának a csapatok. A bökkenő akkor lenne, ha véletlenül valamelyik csapatunk bejutna a Bajnokok Ligája, vagy az Európa-liga csoportkörébe, hiszen egyszerre két helyen nem tudnának pályára lépni. A téli időszakban a magyar pályák nem alkalmasak arra, hogy bajnokikat rendezzenek, azért a januárt még meg kell hagyni szünetnek. Az idei bajnokság júliusban kezdődött, s májusig tart, tehát plusz 11 meccsel mindenképpen hétközi bajnokikat kellene beiktatni.

Az MLSZ pont ezért is csinálja jelenleg a kérdőívezését, ahol a bajnoki fordulókkal, rájátszásos nem rájátszásos rendezés, TV-s meccsek stb… vannak tarkítva. A szurkolók tehát szavazhatnak, elmondhatják véleményüket, viszont pár héten belül el kell dönteni, milyen lesz a következő idény kiírása.

Endrődi Dávid