Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bl: „Csak őket kerüljük el…” – Buffon

Magabiztosan, kettős győzelemmel jutott tovább a Porto ellen az olasz kirakatcsapat. Gianluigi Buffon azt is elmondta, mely együttest kerülné el a sorsoláson.

Az olaszok legendája az újponcot kerülné el leginkább.

Az olaszok legendája az újponcot kerülné el leginkább.

Kisebb csodát tett a Leicester City, amely kiejtette a Sevillát, és álmodhat tovább a nemzetközi porondon. Az angolok a bajnokságban botladoznak – Ranieiri kirúgása után megtalálták a győzelmeket, a Bajnokok Ligájában viszont remekelnek. A csoportkörből is csoda volt a továbbjutás, és sokan legyintettek, amikor kiderült, a nyolcaddöntőben az Európa-liga legutóbbi három kiírását megnyerő Sevillával mérkőznek. Ehhez képest nem Jorge Sampaoli tanítványai, hanem a „rókák” várhatják a pénteki sorsolást. A Juventus viszont simán, kettős győzelemmel ejtette ki a Portót, s megkérdezték az olaszok kapusát, Gianlugi Buffont, kivel találkozna szívesen a negyeddöntőben. „Az egyetlen csapat, amelyet elkerülnék, az a Leicester. Nagyon veszélyes és szenvedélyes együttes, gondot okozhat a kezdeményező csapatoknak. Túl sok veszítenivalónk lenne ellene.” – fogalmazta meg kívánságát a „zebrák” legendája, aki 103-ik Bajnokok Ligája összecsapását játszotta a Porto ellen.

A negyedöntőben már csak két hely kiadó: A címvédő Real Madrid mellett a Dortmund, a Bayern München, a Barcelona, a Juventus és a Leicester jutott tovább.

A szerdai összecsapások előtt jó helyzetben készülhet az Atletico Madrid, valamint a Manchester City is. Előbbi 4-2-re nyert a Leverkusen ellen, utóbbi 5-3-ra a Monacót verte.

Gavalovits Sándor