Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Chile könnyen lenyomta Venezuelát – videóval

A 2018-as vb kvalifikációi javában zajlottak magyar idő szerint azlmúlt éjjel is Dél-Amerikában. Chile a már reményvesztett utolsót, Venezuelát látta vendégül, és jócskán letámadva már lényegében az első félidőben eldöntötték a hazaiak a meccset.

IMG_20170329_063123A chilei válogatott Paredes (9-esben), és Sánchez (7-esben) révén múlták felül Venezuelát (forrás: twitter.com/LaRoja)

Chile válogatottja gyorsan lerohanta a vendégségbe érkező Venezuela válogatottját. A hazaiak már az 5. percben előnybe került, amikor az Arsenal támadója, Alexis Sánchez talált be zseniálisan szabadrúgásból (1-0). Két perccel ezután Paredes duplázta meg a hazai előnyt egy szép összjáték végén, így duplán érhette a két gyors gól hidegzuhanyként a vendégeket (2-0). Még csak félóra sem telt el, de már háromgólos volt a hazaiak javára az előny! A 22. minutumban a második gólt is jegyző Paredes duplázta meg találatai számát fejjel, az asszisztot pedig Sánchez neve mellé írhattuk be, aki ugye elkezdte Chile gólgyártását. Eldőlni látszott a meccs, igaz, még nagyon sok volt hátra (3-0). Az első játékrészben több gól nem esett, a chileiek összes kapura tartó próbálkozásából találat született. A vendégek is eltalálták kétszer a hazai kaput, de igazán nagy veszélyt nem tudtak kelteni a szünetig.

A szünet után sem változott e tekintetben a helyzet, ám nagy mezőnyfölényt tudott kialakítani a venezuelai válogatott. A magabiztos labdatartás végül gólt szült a 63. percben. Ekkor Rondon szépített, és próbálta feltámasztani a vendégeket (3-1). Sánchez a 77. percben újra visszakaphatta volna Chile háromgólos előnyét, hiszen tizenegyeshez jutottak a hazaiak, ám a támadó büntetőjét fogta Farinez kapus! Hiába volt ennek ellenére a fordulás előtt kezdetben jövő többet a labda a venezuelaiaknál, és voltak lehetőségeik, a három pontot Chile otthon tartotta és a tabella 4., vb-főtáblát erő helyre lépett előre. A papírforma beigazolódott, Venezuela pedig utolsóként foglal helyet a selejtezőben, esélyei pedig már jóval korábban elszálltak az oroszországi vb-szereplés kapcsán.

VB-SELEJTEZŐ, DÉL-AMERIKA, 14. FORDULÓ

Chile – Venezuela 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Alexis Sánchez (5.), Paredes (7., 22.), ill. Rondon (63.)

A selejtező állása 14 forduló után

IMG_20170329_065044

Nagy Dávid