Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Doll dícsért, majd kiakadt a sajtótájékoztatón

Thomas Doll sajtótájékoztatón jártunk tegnap a Ferencváros – Diósgyőr meccs után. Először is elmondta, hogy az első félidőt felejtsék is el hamar, az ugyanis nagyon gyengére sikeredett, majd megdicsérte játékosait a második félidei teljesítményük miatt. Végül egy újságírói kérdésre kendőzetlenül elmondta a véleményét arról, hogy mi is folyik a válogatottnál.

A szokásos mederben zajlott a meccs utáni értékelés. Először Bódog Tamás a DVTK új trénere mondta el véleményét a meccsről, többek között arról, hogy a tegnapi teljesítményre igazán lehet építeni. Fura volt neki vezetőedzőként irányítani, hiszen eddig nem volt ekkora teher a vállán, de megtudja szokni.

thomas_doll_3_1Fotó: mifocink.hu

Majd jött Thomas Doll. Szép nyugodtan teltek a percek, teljesen higgadtan értékelt. Elmondta, hogy az első félidővel egyáltalán nem volt elégedett, de a szünetben átszervezte csapatát, s onnantól kezdve már az ő akaratuk dominált. Bognár Istvánról kérdezték, ő pedig megdicsérte játékosat, s megemlítette azt is, hogy nehéz dolga van “Boginak”, hiszen az ő posztján nagy a konkurencia, de tegnap nagyon jól játszott. Egyszer csak jött a kérdés, hogy mi a helyzet Botka Endrével, hiszen civilben látták a lelátón. (mellettem is többször elment egy ismerősével, mivel nagy volt a hasonlóság, akár rokona is lehetett). Ekkor Doll higgadtan elkezdte mondani, hogy ez egy érdekes történet. A válogatotthoz úgy ment el, hogy előtte a Haladás elleni bajnokin szombaton nem játszott, majd vasárnaptól – csütörtökig a nemzeti csapatnál minimum egy, de alkalmanként két edzésen vett részt. Botka korábban a Honvéd elleni kupameccs alkalmával megsérült, az Újpest ellen le is kellett cserélni. Tehát a klubcsapatánál nem tudott játszani, edzeni, míg a válogatottnál igen. Nincs egyáltalán kommunikáció a válogatott stábja, és a klubedzők között. Pedig ők ráadásul egy országból is jöttek, tehát nyelvi nehézségek biztos, hogy nincsenek. Nem tudja, hogy a többi csapattal miként egyeztet a kapitány, de úgy gondolja velük is hasonló lehet. De említette Kleinheisler sztoriját is. Egy olyan játékost engedtek el a válogatotthoz, akiről tudni lehetett, hogy nem is játszhat Portugáliában, ennek ellenére az U21-esek elleni edzőmeccsen bevetette Storck 2×30 percre. Úgy, hogy a játékos izomfáradtságban szenvedett. Visszatért hozzájuk az edzőtábor után, s a klubcsapatánál nem tudott rendesen edzeni. Ismét elmondta, hogy abszolút indokolatlannak tartja a három hetes bajnoki szünetet. Kiestek a csapatok a ritmusukból.

Doll végig nyugodt volt, nem indulatból beszélt. Sok mindenben igaza volt. Azon érdemes lenne elgondolkozni, hogy az NB I-es játékosok egy hétig itthon “edzegettek” a válogatottnál, s nézzük meg hányan játszottak közülük Portugáliában? Vinicius, Gera és csereként Lovrencsics. Ezen három játékosért volt két hétvégén szabadnap az NB I-ben. Nem luxus egy kicsit?

Endrődi Dávid