Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leipzig: üzenet a topkluboknak – senki sem eladó!

A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig újoncként futott egészen pazar szezont az élvonalban, hiszen 2. helyen végzett a pontvadászatban, ezzel kiharcolta a jövőévi Bajnokok Ligája-indulást. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a lipcseiek ambíciói nem fogyatkoznak…

oliver-mintzlaff-rb-leipzigOliver Mintzlaff (fotó: web.de)

A Leipzig várakozáson felüli idényen van túl, hiszen 2. helyen végezni újonc csapatként az első osztályban akkor se mindennapos cselekedet, ha köztudott, hogy a fehér-pirosak anyagi helyzete igencsak mesés. Ahogy az feltörekvő csapatoknál lenni szokott, a Leipzig tehetséges játékosait is menten körüllengik Európa tradicionális nagy klubjai, hogy magukhoz csábítsák őket.
Azonban Oliver Mintzlaff, a “piros bikák” ügyvezető igazgatója most világos üzenetet intézett azokhoz a csapatokhoz, amelyek a lipcseiek meghatározó embereire ácsingóznak. A klub fejese a Bildnek nyilatkozott.

“Nagyon felelőtlen cselekedet lenne tőlünk, ha hagynánk távozni a kulcsjátékosainkat, éppen most” – mondta Mintzlaff, majd két játékosra konkrétan kitért: az AC Milan által csábított Emil Forsbergre és a Liverpool kiszemeltjére, Naby Keitára. – “Emil és Naby hihetetlenül tehetséges és ígéretes futballisták. Örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk az ő fejlesztésüknek, és most lehetőségünk nyílik arra is, hogy a Bajnokok Ligájában bizonyítsunk.”

Hogy érkezett-e konkrét ajánlat Keitáért és Forsbergért? Erre a kérdésre így felelt Mintzlaff:

“Semmiféle konkrét megkeresésről nem tudok beszámolni. De természetesen ezek a srácok nagyon sok klubot érdekelnek a kiváló teljesítményüknek köszönhetően. Ez teljesen normális, de nem tervezünk az eladásukkal.”

Keita és Forsberg kulcsemberei voltak a 2016-2017-es idényben pazarul szereplő Leipzignek, és a hírek szerint igencsak borsos áron távozhatnak, amennyiben a lipcseiek úgy döntenek, mégis csak hajlandóak megválni tőlük. Ugyanakkor a német klubot nem nyomja a kényszer, nemrégiben ugyanis biztossá vált, hogy indulhatnak a Bajnokok Ligájában, az osztrák bajnok Salzburggal közös tulajdonosi kör nem jelent zavaró tényezőt.