Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ghána lemaradhat a világbajnokságról

Az ex-ghánai csillag, Laryea Kingston szerint a csapatnak el kéne engednie az oroszországi világbajnokságot, és ehelyett arra kellene koncentrálni, hogy a 2019-es Afrika Kupát megnyerjék.

Laryea-Kingston

Ghána 1982 óta képtelen megnyerni a kontinenstornát. Ezért Laryea Kingston arra kéri a válogatottat, hogy engedjék el a világbajnokságra való kijutással kapcsolatos álmokat, és koncentráljanak az Afrika Kupára, mivel ott 35 év után, 2019-ben akár fel is érhetnének a csúcsra.

A világbajnoki selejtező afrikai zónájában az „E” jelű kvartettbe került a gárda. 2 forduló után azonban csak egy döntetlenre és egy vereségre futotta a válogatottnak, amivel csak a 3. helyen állnak. A sereghajtó Kongó, a második helyezett 4 ponttal Uganda, és a csoportot 6 ponttal vezeti Egyiptom. A csoportból csak az első harcolja ki a világbajnoki részvételt, így Ghána már csak a csodában bízhat. 4 mérkőzés vár még a válogatottba.

A vb-vel ellentétben, az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjén remekül kezdett Ghána. Az első körben Etiópiát ütötték ki. A végeredmény 5:0 lett.

Laryea Kingston 41 alkalommal húzhatta magára a ghánai mezt, és 6 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

kép: ghanavibes

Nagy Gábor