Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea sztárja tudja, hogy Neymar miért választotta a PSG-t

Nem lehet leírni elégszer, hogy jó eséllyel a futball történelem eddigi talán legmeglepőbb átigazolása történt meg a Neymar – Paris Saint-Germain féle „házassággal”. Az esetről már sok mindenki elmondta pro és kontra a véleményét. Így tett most a párizsiak korábbi játékosa, David Luiz is.

davidluizneymar001

David Luiz 2014 és 2016 között, az úgynevezett Ibrahimovic-éra csúcsán volt a PSG játékosa, majd tavaly nyáron visszatért a Chelsea-hez, amellyel ugye egyből bajnoki címet nyert. A 30 esztendős bekk a két röpke esztendő ellenére hálával gondol a párizsi évekre, sőt, komoly tiszteletét fejezte ki a klub iránt, amelyet most honfitársa is választott.

Neymar a hírek szerint egészen pontosan 222 millió euróért igazolt az FC Barcelona együttesétől a Paris Saint-Germainbe, ahol a hétvégén máris góllal és gólpasszal mutatkozott be. A jó kezdés David Luizt máris egy Neymar szempontjából hízelgő nyilatkozatra sarkalta:
„Neymar egy világklasszis játékos, aki sokat segíthet a Paris-nak, ami emelni fogja a szintjüket. Remélem, hogy Neymar és Daniel Alves kihasználják majd, és sok címet nyernek. Azért választották mindketten a PSG-t, mert ez egy nagyszerű klub, amely nagy ambíciókkal rendelkezik.” – utalt a Chelsea védő a másik nyári brazil érkezőre, Dani Alves-re is.

Balogh József