Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék újabb veresége – videóval

Mára virradó hajnalban hétközi bajnokit rendeztek meg a tengerentúli profiligában, azaz az MLS-ben. Volt magyar érdekeltsége a találkozónak, ugyanis a Nikolics nevével fémjelzett Chicago Fire a Montreal Impact otthonában hagyta volna el a hullámvölgyet. Ez utóbbi nem jött össze, a már egy félidő alatt lényegében minden fontos dolog eldőlt a meccsen!

IMG_20170817_090545Piatti (balra) vezetésével egy félidő alatt elintézte az Impact a Fire-t! (forrás: twitter.com/impactmontreal)

Nem tudott javítani jobbára negatív szériáján – ami a közelmúltat illeti – a Nikoliccsal Montrealban pályára lépő Chicago. A Fire az Impact vendégeként lényegében már egy félidőnyi játékot követően tudhatta, itt ma nem terén babér.

Már a 6. percben hátrányba kerültek Nikolicsék, amikor Lampson kapus fölött harmatgyengén, és igencsak szépen emelte át a labdát Piatti (1-0)! Lényegében 31 minutummal később vált még nehezebbé a vendégek helyzete, amikor Mancosu tizenegyesből duplázta meg a kanadai klub előnyét (2-0)! Alig ocsúdhattak fel a második bekapott gól után a Fire labdarúgói, s már egy perccel később Piatti ünnepelhette a duplázását, s azt, hogy csapata hárommal vezet! Az argentin labdarúgó nagyszerűen tekert a kapuba úgy, hogy a labda még mielőtt bement, le is pattant, majd utat talált a vendégek hálójába (3-0)!

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott a Chicago, ennek ellenére a hazaiak 6 lövéséből 4 kapura ment, s utóbbiból csak 1 nem lett gól, míg Nikóék a szünetig egyszer találták csak el a kaput. A fordulás után semmi emlékezetes nem következett, a lefújásig 1-1 kapura tartó lövést hoztak még össze a felek, az állás pedig már nem változott. Nikolics a 63. percig volt a pályán, akkor Solignac váltotta a magyar gólvágót. Hétvégén is pályán lesz természetesen a Fire, amely újabb kanadai ellenféllel nézhet szembe, hiszen a Keleti Főcsoport éllovasa, vagyis a Toronto ellen játszik majd.

Mostani veresége ellenére is 41 ponttal a harmadik helyen áll Keleten a Chicago – amely ezzel együtt a legutóbbi öt meccséből négyszer kikapott – , míg a Montreal ugyanitt két pontra van a Play-offot erő hatodik helytől, s jelenleg a hetedik pozícióban van.

Montreal Impact – Chicago Fire • 3-0 (3-0)
Helyszín: Stade Saputo – 19.894 néző
Gólszerzők: Piatti (6., 38.), Mancosu (37. – tizenegyesből), ill.

Nagy Dávid